OSB´nin alt yapısı tamamlandı

OSB`nin alt yapısı tamamlandı

OSB´nin alt yapısı tamamlandı
Gündem 7.01.2012 11:39:00 2483 0

Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapısı tamamlandı

Yılların hayali ve Darende’nin gelişmesi için önündeki bir fırsat olarak beklenilen Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) alt yapı çalışmaları tamamlandı. 4. bölge olarak adlandırılan teşvik kapsamındaki OSB artık, yatırımcılarını bekliyor. Darendeli sanayici ve işadamlarına doğdukları yere vefalarını gösterme sırası geldi.

Malatya’daki 3. OSB’de arsa tahsisine başlanmasının ardından, kentteki diğer sanayi kuruluşları, tamamlayıcı sektörler, kalifiye eleman, işgücü, teknik servis ve yedek parça gibi durumlar Darende için dezavantaj olarak görülürken, umutlar yerli yatırımcıya bağlandı. Malatya’daki OSB’nin Darende’yle aynı kapsamda olması kente yatırım planlayanların tercihi olurken, ilçemizdeki OSB’de de işletme kurmak için yatırımcılar başvuruda bulundu.

Yatırımcıya Darende bereketi

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçemizden yetişen işadamları başta olmak üzere yatırımcıları Darende’de sanayi tesisi kurmaya davet etti. Kaymakam Aktaş; “İş dünyasına önemli değerler kazandıran Darende’nin gelişmesi için bu topraklardan yetişenler başta olmak üzere yatırımcıları ilçemize bekliyoruz. Darende, coğrafi olarak bulunduğu konum ve avantajlı teşvikler ile yatırımcılara bereketiyle fayda sağlayacak, emekler asla boşa gitmeyecektir. Burada yatırım yapacak müteşebbislerimiz ilçemiz tarihinde unutulmayacak bir yere talip oluyor demektir” dedi.

Sanayicilerle teşvik edilecek

Belediye Başkanı İsa Özkan da Darendeli sanayicilerle bir araya gelerek yatırımlarını ilçemizde değerlendirmeye davet edeceklerini ve bu konuda çeşitli illerde toplantılar düzenleyeceklerini söyledi. Başkan Özkan, teşvikleri artırılarak Darende OSB’nin cazip hale gelmesi için gayret ettiklerini bildirdi.

2.5 milyon harcandı

Darende OSB Müdürü Levent Aksoğan ise 2.5 milyon lira harcama ile alt yapının tamamlandığını belirtti. Telekom, elektrik, yol, içme suyu gibi alt yapı işlemlerinin bittiğini dile getiren Aksoğan; “Sadece OSB’nin tamamını besleyecek enerji nakil hattı yapılması lazım. İhtiyacı görecek şekilde ilk etapta Balaban’dan bir hat alınabilir ama gelecek için yeteri miktardaki enerjiyi aktaracak sistem kurulmalı. Bu sistem için yaklaşık 1.5 milyon liralık bir yatırım gerekiyor. Girişimler sürüyor, inşallah onu da alacağız” dedi.

Teşvikte 5. bölge çalışması

37 parsel olan OSB için 5-6 firmanın başvuruda bulunduğunu kaydeden Levent Aksoğan; “Talepleri doğrultusunda yatırımcılara tahsisler yaptık, metrekaresi 2 dolar üzerinden katılım payı alıyoruz, bazıları katılım payını yatırdı. Darende OSB’nin cazip yönlerinden birisi batıya en yakın 4. bölge teşvik kapsamında olmasıdır. Hükümet OSB’leri cazip hale getirmek için teşvikte 5. bölge adıyla yeni bir çalışma üzerinde durmaktadır. Eğer böyle bir çalışma hayata geçer ve Darende’de bu kapsama girerse yatırımcılar tarafından öncelikle tercih edilebilir” diye konuştu.

Darende OSB’ye beton santrali, soğuk hava deposu, kayısı işleme tesisi, reçel üretim tesisi ve pvc işleme tesisi kurulması için yatırımcıların başvuruda bulunduğu öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: