Bölge halkına önemli hizmet

Bölge halkına önemli hizmet

Bölge halkına önemli hizmet
Sağlık 7.01.2012 11:37:00 8630 0

Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Serdar Deveci 2011 yılı içerisinde Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nde 140 bin 123, Aile Sağlığı Merkezleri’nde de 40 bin olmak üzere 180 bin kişiye tedavi hizmeti verildiğini bildirdi.

Dr. Serdar Deveci 2011 yılına ilişkin sağlık verileri hakkında bilgilendirmede bulunarak, ilçede sunulan sağlık hizmetlerinin her geçen gün gelişen imkanlarla daha ileriye gittiğini açıkladı.

Uzman sayısı 15’e çıktı

2006 yılı Kasım ayında faaliyete geçen Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’ndeki uzman sayısının yeni atamalarla 15’e yükseldiğini bildiren Deveci, vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması için yoğun çaba sarfedildiğini belirtti. Fiziki imkanlarının yanı sıra yatak kapasitesi artırılan hastaneden Darende ve etrafındaki ilçelerde yaşayan vatandaşların da yararlandığını anımsatan Deveci, artan uzman hekim sayısına bağlı olarak hastanede heyet raporlarının da verilmeye başlandığını söyledi.

135 bin kişi hastaneye başvurdu

Serdar Deveci; “Yıl içerisinde Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’ne 140 bin 123 kişi başvurmuş, bunlardan 2 bin 598’i yatarak tedavileri tamamlanmıştır. Yine yıl içerisinde hastanemizdeki çeşitli branşlarda bin 127 ameliyat gerçekleştirilmiştir. 257 doğum yaptırılan hastanemizde ayrıca fizik tedavi ve rehabilitasyon salonu hizmete sunulmuştur. Ayrıca kemik dansitometre ve mamografi cihazları kullanılarak ölçümler yapılmaktadır. Hekimlerimizce yıl içerisinde 36 hastaya evde bakım hizmeti verilmiş, 112 ambulanslarımız da bin 125 vakaya müdahale etmiştir” dedi.

Hizmet vatandaşın ayağına gidiyor

Dr. Deveci, belde ve köylerde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha etkin yararlanması adına ilçe merkezi ve beldelerde faaliyet gösteren Aile Sağlığı Merkezleri’nde yıl içerisinde ise 40 bine yakın muayene yapıldığını dile getirdi. Serdar Deveci, Darende Aile Sağlığı Merkezi’nde 4, Balaban’da 2, Ilıca ve Ayvalı beldelerindeki Aile Sağlığı Merkezlerinde ise birer Aile Hekiminin görev yaptığına dikkat çekerek, mobil hizmet ile de vatandaşın ayağına gidildiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: