Kitaplar köyleri geziyor

Kitaplar köyleri geziyor

Kitaplar köyleri geziyor
Gündem 7.01.2012 11:34:00 1885 0

Darende Kaymakamlığınca köylerdeki öğrenci ve vatandaşların yararlanması amacıyla ‘Gezici Kütüphane’ hizmeti verilmeye başlandı. Darende Kaymakamlığı Proje Ofisi’nin katkıları ile Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce seçilen kitaplar kategorize edilerek kolilerle köylere götürüldü.

İlk etapta, Darende civarındaki 4 pilot bölgede verilecek hizmetin, ilerleyen zamanlarda talebe göre genişletileceği bildirildi.

Okunmayan kitap fayda vermez

Gezici Kütüphane uygulamasına katılan Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan, Aşağıulupınar 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na götürdükleri kitapları teslim ederek, okunmayan kitabın hiçbir şeye fayda sağlamayacağını belirtti.

Nevim Eryılmaz Doğan; “Özellikle bazı köylerimiz ve uzaktaki yerleşim birimlerinde eğitim gören öğrencilerle vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için yeni bir uygulama başlattık. Sayın Kaymakamımız Mehmet Aktaş’ın öncülüğünde gezici kütüphane uygulaması ile daha çok okuyan ve başarılı bir toplum yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kütüphanemizdeki kitapların içinden gruplarına göre belirlediğimiz eserleri kolilere koyarak aracımızla köylere götürmekteyiz. Şimdilik sadece okullarımıza emaneten veriyoruz, ileride talep olursa köy konağı, kahvehane gibi yerlere de verebiliriz. Hatta talep eden yerlere kitap katkısında bulunabiliriz. Önemli olan kitapların okunması, bilginin paylaşılmasıdır” dedi.

Fırsatları değerlendirmeli

Doğan, yeni uygulama ile öğrencilerin yanı sıra köylerdeki vatandaşlar ve özellikle bayanların zamanlarını değerlendirmek için gezici kütüphane fırsatını değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Nevim Eryılmaz Doğan; “Halk kütüphaneleri, eğitim, kültür ve boş zamanlar ile ilgili bilgi gereksinimlerini ayrım gözetmeksizin ücretsiz olarak karşılandığı yerlerdir. Demokratik ve çağdaş toplumun oluşturulmasına katkı sağlayan kuruluşlardan herkes faydalanmalıdır. Gelemeyenlerin ayağına kütüphane olarak biz gidiyoruz” diye konuştu.

Uygulamanın, Malatya Valililiğince başlatılan “Malatya Okuyor” projesinin de yürütüldüğü döneme denk gelmesi vatandaşlar, okul müdürleri ve öğrencilerce sevinçle karşılandı.


Anahtar Kelimeler: