İlahiyat haberine Abat ve Uslu’dan cevap

İlahiyat haberine Abat ve Uslu’dan cevap

İlahiyat haberine Abat ve Uslu’dan cevap
Gündem 31.10.2008 14:36:00 3827 0

Gazetemizin 114. sayısında yer alan İlahiyat Fakültesini Ergenekon mu taşıttı? başlıklı haberde Darende Belediye Başkanı Memduh Önal’ın Ergenekon oluşumu kapsamında 2001 yılında Malatya’ya taşınan fakültenin gitmesine katkılarının olduğunu iddia ettiği akademisyenler Ruhi Abat ve Şükrü Uslu’dan cevap geldi. Halen Malatya’da bulunan Darende İlahiyat Fakültesinde görev yapan Yard. Doç. Dr. Şükrü Uslu açıklamasında; “Darende İlahiyat Fakültesinin Malatya`ya taşınmasında benim hiçbir katkım olmamıştır, olması da mümkün değildir, yedi yıl Darende`de görev yaptım. Hem Darende`yi hem de Darendelileri çok sevdim” dedi. Ruhi Abat da açıklamasında; “Benim hiçbir parti, dernek, sivil toplum kuruluşu, cemaat, legal veya illegal hiçbir örgütle ilgim ve alakam olmadığı gibi kaydım ve bağlılığım da yoktur” bilgisini ulaştırdı.

TEKZİP METNİ

Gazetenizin 28 Ağustos 2008 tarihli sayısında "Ergenekon mu taşıttı?" başlığıyla yayımlanan yazıda şahsıma isnad edilen bilgiler gerçeğe aykırıdır. Benim hiçbir parti, dernek, sivil toplum kuruluşu, cemaat, legal veya illegal hiçbir örgütle ilgim ve alakam olmadığı gibi kaydım ve bağlılığım da yoktur. Ben sadece Anayasanın 130. maddesi ve 2547 sayılı YÖK Kanunun amir olduğu sınırlar içerisinde, bilimsel araştırma yapan ve ulaştığım sonuçları da meşru zeminde Yüce Türk Milleti ile paylaşan ve hazırladığım makalelerimi Bilimsel dergilerde yayımlayan bir akademisyenim. Çalışmalarımın hepsi bütün kamuoyuna açık olup oldukça şeffaftır.

Fakülte`nin Darende`den kampüse taşınması da YÖK`ün bir tasarrufu olup şahsımla hiçbir ilgisi yoktur. Bu süreci şahsımla ilintilendirmek eğer kasıtlı değilse tamamen cehaletin ürünüdür. Zeki, çalışkan, devletine ve milletine bağlı, üretken ve saygın Darende halkının bu tür mesnetsiz iddialarla gündem oluşturmaya çalışanlara pirim vermeyeceğine olan inancım tamdır.

Bugüne kadar ne yayımladığım makalelerimden ne de katıldığım Sempozyum, Panel ve konferanslarımdan dolayı da hiçbir soruşturma geçilmedim. Çünkü bu etkinliklerimin hepsi yasaların çizdiği çerçeve içerisinde, Yüce Türk Milleti`nin birliğini, dirliğini ve bekasım içeren çalışmalardan ibarettir. Buna rağmen bu bilimsel etkinliklerim birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, şahsımla ilgili imzasız, sahte isimli, uydurma içerikli, sözde ihbar mektuplarıyla gerçek dışı yayımlar yapılarak şahsıma karşı, bir tür psikolojik harekatın önemli unsurlarından olan Kara ve Gri propaganda kampanyaları yapılmağa başladı. Bazı basın organlarında yer alan şahsımla ilgili bilgiler bundan ibarettir. Gazetenizin bu tür kampanyalara alet olmamasını dilerim. Zira gazetenizin söz konusu sahifesinde yer alan şahsımla ilgili haber de gerçeği yansıtmamaktadır, asılsızdır.

Yüce Türk Milletine Saygılarımla

RUHİ ABAT  / İnönü Üniversitesi Darende İlahiyat Fakültesi / Malatya

*********************************************************** 

BİZİM ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPILMASI DOĞRU DEĞİLDİR

Darende Belediye Başkanı Sayın Memduh Önal`ın 28.08.2008 tarihli gazetenize "Ergenekon mu Taşıttı" başlığıyla yayınlanan yazıda şahsımı hedef alan açıklamaları gerçeği yansımamaktadır.

Darende İlahiyat Fakültesinin Malatya`ya taşınmasında diğer öğretim elemanlarının konumu ne ise, benim konumum da odur. Fakültenin Malatya`ya taşınması tamamen YÖK`ün bir tasarrufudur. Resmi yazışmalar üniversite arşivindedir.

Darende`de kaldığım süre içerisinde Darende ile ilgili bilimsel çalışma yaparak uluslararası yayın yapan bir dergide yayınladım. Bu durum Darende`ye ve Darende insanına vermiş olduğum değerin çok açık bir ifadesidir. Yaptığım bilimsel araştırmayla Darende`nin bütün güzellikleri konu edilmiş, uluslararası literatürde Darende`nin tanıtımına katkı sağlanmıştır.

Ben, Darende ve Darendeli ile bütünleşmiş, üzüntüsünü ve sevincini birlikte paylaşmış, Darende`de pek çok güzel anılar yaşamış bir eğitimciyim. Bizim üzerimizden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Hakkımda yazılanların aslı yoktur.

İlahiyat Fakültesinin taşınma olayını 28 Şubat süreci ve "Ergenekon" soruşturmasıyla ilişkilendirmek suretiyle şahsımı da bunun içerisinde göstermek son derece yanlış, yakıştırma ve gerçek dışıdır. Benim hiçbir illegal bir yapılanma ile ilişkim yoktur. Yerel Seçimlerin yaklaştığı bir zamanda bu tür haberlerin çıkmasını anlamakta zorluk çekiyorum.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına, Küresel Evenjelizm ve Türkiye adlı küçük bir çalışmam gönderilmiş. Çalışma bilimseldir ve misyoner faaliyetleri ile ilgilidir. Savcılık, bu çalışmanın bana ait olup olmadığına dair 16.05.2008`de beni tanık olarak dinlemişti. Ben de evet bu çalışma benimdir, misyonerlikle "ilgili bazı konferanslarımda kullandığım slâyt demiştim. Bu konferansları da, müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşlarını kastederek kurumlarımızın talebiyle konferansları verdiğimi söylemiştim. İfademdeki "kurumlarımız" kelimesi bir ulusal gazetenin muhabiri tarafından çarpıtılarak ve farklı anlamlara çekilerek "istihbarat kurumları" olarak gösterilmeye çalışılmıştır.

Haberi yapan gazete ve sorumlularına karşı kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundum. Haklarında adlî soruşturma devam etmektedir.

Misyonerlik konusunda yaptığım çalışmalar 2005 yılına aittir. Bu çalışmalarla ilgili resmi yazışmalar arşivimizdedir. Esasen bilimsel çalışma yapmak yasal bir hak ve 2547 sayılı kanuna göre de akademik yükselmeler için bir zorunluluktur. Devletimizin hiçbir güvenlik kurumuyla veya illegal yapılanma ile şahsımın ilişkisi olmadığı gibi, akademik çalışmalarımın da ilgisi yoktur.

Belediye Başkanı Memduh Önal`ın ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Burhan Ayhan`ın gazetenize şahsımı konu alan açıklamaları, daha önce basında çıkan gerçeğe aykırı habere atıfta bulunarak farklı yorumlamalarından ibarettir. Bu nedenle hakkımda yayınladığınız açıklamalar gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yrd. Doç. Dr. Şükrü Uslu

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı


Anahtar Kelimeler: