Tarım projelerine destek

Tarım projelerine destek

Tarım projelerine destek
7.01.2012 11:14:00 8708 0

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), son destek çağrısı kapsamında Malatya`daki kırsal kalkınma projelerine 106 milyon lira destek verecek.

TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere, 19 Aralık Pazartesi günü kurumun Malatya`daki 3`üncü destek çağrısı kapsamında projeleri almaya başladıklarını belirtti.

Malatya`da destek çağrısı kapsamında 7 alt tedbir uygulanacağını bildiren Dere, süt üretimi, süt işleme, kanatlı et üretimi, kanatlı et işleme, kültür balıkçılığı, su ürünlerinin işlenmesi, meyve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması gibi alt tedbirler ile ilgili gelecek projeleri alacaklarını kaydetti.

Süt ve balıkçılık desteklendi

Dere, meyve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması alt tedbiri kapsamında üretici birliklerinden ve birliklerin işletmelerinden gelecek projeleri kabul edeceklerini anlattı. 1 Temmuz`da çağrısına çıktıkları proje desteği kapsamında süt üretimi ve balıkçılıkla ilgili projeler geldiğini dile getiren Dere, bu projelerden birinin kabul edildiğini ve sözleşmesinin de imzalandığını belirtti.

Modern işletme kültürü geliyor

Dere, üçüncü çağrı kapsamında da 106 milyon Avro destek verileceğini, bu desteğin gelmesi muhtemel projelerin kabul edilmesi halinde kullanılabileceğini anlattı. Kırsal kalkınmanın önemine değinen Dere, şunları kaydetti: ``Türkiye kalkınıyor, büyüyor. Tarım ve kırsal alandaki kalkınma da bu tür programlarla daha organize bir şekilde yürütülürse ülkenin büyümesine çok büyük katkısı olacak. En azından kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesi yükselecek. Modern işletmeler kurulacak. Daha kaliteli ürünler vatandaşın tüketimine sunulacak. İller arasındaki kalkınmışlık farkının giderilmesine katkısı olacak.``

Desteklenecek projeler sonucu modern işletmelerin kurulacağını ifade eden Dere, ``Çiftçilerimiz, yatırımcılarımız birbirinden görecekler, bir etkileşimle onlar da gelişme, kapasite artırma veya modernizasyona girecekler`` dedi.


Anahtar Kelimeler: