Cemal Koçak´a ziyaret

Cemal Koçak`a ziyaret

Cemal Koçak´a ziyaret
Hemşehriler 7.01.2012 11:08:00 2527 0

İşporta tezgahıyla İstanbul Kapalıçarşı da ticarete başlayan hemşehrimiz Cemal Koçak, 40 yıldır aynı yerde hizmet sunma başarısını gösterdi.

1960 yılında Darende’nin Karaoğuz Köyünde dünyaya gelen ve çocuk yaşta gurbete çıkan Cemal Koçak, 1972 yılında Kirkor Sinavor adlı bir Ermeni tüccarın dükkanının önünde işporta tezgahı ile ticaret yapmaya başladığı Kapalıçarşı’da 40 yılını doldurdu. Ermeni tüccarın güven ve sevgisini kazanan Koçak, 1980 yılında önünde işporta tezgahı açtığı işyerine ortak oldu. Yaşlanan Kirkor Sinavor bir süre sonra işyerini Cemal Koçak’a devretti.

Bijuteri çeşidiyle 2010 yılına kadar ticaretini sürdüren Koçak, Çin mallarının sektörü etkilemesiyle kahve, lokum ve doğal ürünler satmaya başladı. Kendi imalatları olan kahve takımı, meyveli çay, lokum ve baharatlı ürünlerini satarak işyerindeki ticaretini devam ettiren Koçak, çocuklarının imalatını yaptığı ürünleri toptan ve perakende olarak piyasaya sürdüklerini kaydetti.

Yağlıkçılar Caddesi Numara 28’deki ‘Cumali Baba’ adlı işyerine yolu düşenleri beklediğini kaydeden Cemal Koçak, gazetemiz aracılığıyla tüm hemşehrilerimize selam gönderdi. 


Anahtar Kelimeler: