Kız öğrencilerin ilgi çeken yarışması

Kız öğrencilerin ilgi çeken yarışması

Kız öğrencilerin ilgi çeken yarışması
Eğitim 31.12.2011 13:22:00 3873 0

Darende Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencileri arasında ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’ yapıldı.

Velilere yönelik yapılan etkinlikte bir konuşma yapan okulun meslek dersleri öğretmeni Havva Özata, öğrencilerini daha çok Kur’an okumaya teşvik amacıyla yarışmayı düzenlediklerini bildirdi. Özata, toplam 290 öğrencisi bulunan Darende Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki mevcudun 170’ini kızların oluşturduğunu belirterek, tüm sınıflar arasındaki ön elemeleri geçen 40 kız öğrenci arasından 10’unun finale kaldığını dile getirdi.

Yeni nesli doğru eğitmeli

Kur’an-ı Kerim okumanın fazileti ve yetişen neslin dini bilgilerini öğrenme anlamında özenle eğitilmesi gerektiğini kaydeden Özata; “Düzgün bir toplum için çocuklarımızı güzel ahlak üzerine yetiştirmeliyiz. Kur’an okuyan, okuduğunu yaşamına tatbik eden insanlar,  kendisine, ailesine ve çevresine faydalı olurlar. Yüce kitabımızı bizler okumalı, evlerimizde çocuklarımıza okutmalı, onu anlatıp, öğretilerine uymalıyız” dedi.

Finale kalan 10 kız öğrenci sırayla Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okudu. Değerlendirmeyi Okulun Meslek Dersi Öğretmenleri Havva Özata ve Hacer General ile Kur’an Kursu Öğretmeni Sümeyye Berk yaptı. Etkinliğe katılan veliler, kız öğrencileri dikkat ve heyecanla dinlerken, program arasında kız öğrenciler ilahiler okudu.

Hediyesi Kur’an-ı Kerim

Yarışma sonucunda Merve Yıldırım birinci, Raziye Erdoğan ikinci, Merve Doğan ise üçüncü oldu. İlk üçe giren öğrencilere çeyrek altın hediye edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Kur’an-ı Kerim ile çeşitli hediyeler verildi.

Törene Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’ın okulda Matematik Öğretmeni olan eşi Selen Aktaş ile çok sayıda öğrenci velisi ve vatandaş katıldı. Okul yönetimi, Kur`an-ı Kerim`leri veren Darende Müftülüğü ile hediyeleri temin eden esnaflara teşekkür etti.

 

  Haberin Fotoğrafları için tıklayın

  http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=989


Anahtar Kelimeler: