5 ilde 10 bin kişiye aşure dağıtıldı

5 ilde 10 bin kişiye aşure dağıtıldı

5 ilde 10 bin kişiye aşure dağıtıldı
Gündem 13.12.2011 09:17:00 3771 0

Muharrem ayı nedeniyle Hulûsi Efendi Vakfı tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi. Vakfın genel merkezinin yer aldığı Darende’nin yanı sıra, Ankara, İstanbul, Konya ve Sivas’ta 9 Aralık 2011 günü Cuma namazından sonra on bin kişiye aşure dağıtıldı.

Eğitim, kültür, sağlık ve sosyal alanlarda birçok eser ve hizmete imzasını atan vakıf tarafından insanlar arasındaki sevgi ve kaynaşmanın sağlanması için hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildi. Darende’deki Somuncu Baba Camisi çıkışında Vakfın Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş tarafından bazı misafirlere aşurelerden verildi.

Örnek teşkil eden gelenek

Vakıftan yapılan açıklamada Muharrem ayında insanlar arasındaki sevgi, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımının, komşunun komşudan haberinin olmadığı günümüzde, örnek teşkil edeceği vurgulandı.

Yapılan yazılı açıklamada, geleneksel olarak sürdürülen faaliyet vesilesiyle vatandaşların Muharrem ayı tebrik edilerek, ülkemiz ile tüm İslam alemine hayır ve huzur getirmesi temenni edildi.

Kardeşlik atmosferi için önemli

Açıklamada, şöyle denildi: "İnsanlık ve İslam tarihinde önemli olayların tekabül ettiği tarih olan Muharrem ayı nedeniyle aradan nice yıllar geçmiş olmasına rağmen zaman içinde `Aşure` denilen bir tatlı yapılarak anılır ve yaşatılır oldu. Pek çok geleneklerimiz vardır ki yediden yetmişe bütün millet fertlerini birleştirir, kaynaştırır, dayanışmaya, işbirliğine vesile olur. Aşure geleneğimiz de bir tatlı ikramı gibi görünmekle beraber, sembolize ettiği manevi hadise ve meydana getirdiği kardeşlik atmosferi bakımından mühimdir."

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=948 

 

Kamu kuruluşlarına aşure ikramı

Hulûsi Efendi Vakfı tarafından Darende’deki kamu kurum ve kuruluşlarında Muharrem ayı nedeniyle aşure ikram edildi. Hazırlanan aşureler özel ambalajlı kaplarıyla kamu kuruluşlarındaki görevliler ile işlem yaptıran vatandaşlara dağıtıldı.

Görevlilerin verdiği aşureleri alan Kaymakam Mehmet Aktaş, insanların birlik ve beraberliğinin herkesin temel gayesi olması gerektiğini bildirdi.

Kaymakam Aktaş; “Aşurenin içerisinde nasıl çeşitli hububatlar, meyveler, gıdalar var ise biz de tüm insanları eşit görüp hizmet ediyoruz. Toplumumuzun aşure tadında olması için herkesin görev ve sorumluluklarını yerine getirip birbirine saygılı davranması yeter” dedi.

Mehmet Aktaş, Hulûsi Efendi Vakfı’nın toplumda birçok sosyal alanda hizmet ürettiğine ve aşure gibi kaynaştırıcı bir unsur ile de güzel bir geleneği yaşattığını belirterek, yetkililere teşekkürlerini bildirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=953


Anahtar Kelimeler: