Okumayı oyuncaklarla sevecekler

Okumayı oyuncaklarla sevecekler

Okumayı oyuncaklarla sevecekler
Eğitim 6.12.2011 16:22:00 2485 0

“Dünya çocuk kitapları haftası” etkinlikleri kapsamında Darende Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi’nde, çocuklara yönelik yeni oluşturulan ‘oyuncaklı bölüm’ faaliyete geçti. Etkinliğe katılan Kaymakam Mehmet Aktaş, oyun ve oyuncakların, çocukların psikolojik ve fiziksel gelişimleri için çok önemli olduğunu belirterek, kütüphanedeki bu bölümle birlikte küçük yaşlardan itibaren çocukların kitap okumayı daha çok seveceğini söyledi.

Kütüphaneye gelen ana sınıfı öğrencileriyle bir süre sohbet eden ve oyuncakları masalardaki kitapların arasına bırakan Kaymakam Aktaş, çocuklardan beğendikleriyle oynamalarını istedi. Öğretmen olan eşi Selen Aktaş’la birlikte etkinlikte çocuklarla ilgilenen Kaymakam Mehmet Aktaş, Kütüphane Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan’dan yeni oluşturulan bölüm ve diğer çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Kitap ve okuma sevgisi artacak

Mehmet Aktaş gazetecilere yaptığı açıklamada; “Öğrencilerde kitap sevgisi ve kütüphane bilincini oluşturmak için kütüphanenin bir bölümünü ‘oyuncaklı’ alana dönüştürerek çocukların eğlenceli kitapları incelerken kitaplardaki kahramanlar yada başka oyuncakları ile de oynama fırsatı bulmasını sağladık. Kütüphanemizde, çocuklar için oyuncaklı özel bir bölüm olması, çocuklarımızın iyi yetişmeleri, oyuncaklarla kitapları aynı mekanda bulmaları son derece faydalı olacaktır” dedi.

Çocukların psikolojik ve fiziksel gelişimleri için oyun ve oyuncakların çok önemli olduğuna değinen Mehmet Aktaş; “Çünkü çocuklar dünyayı dokunarak, hissederek daha iyi tanıyorlar. Onun için oyuncakların çocukların gelişiminde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Oynayan, eğlenen, mutlu çocuk gülücükleri ile hayata sarılır” diye konuştu.

Evdeki oyuncaklar kütüphaneye

Zamanla kütüphanedeki oyuncaklı alanın daha da büyüyerek, daha fazla çocuğa ulaşma imkanı bulmasını beklediklerini ifade eden Aktaş açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Ailelerin atmaya kıyamadıkları oyuncakların değerlendirilmesi ve başka çocukların da bu oyuncaklardan istifade etmesini sağlamak düşüncesiyle kütüphanemize getirebilirler”

Kütüphane Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan yeni oluşturulan oyuncaklı bölümün bir kısmının işadamı Erdal Oğuz tarafından tefriş edildiğini ve buraya bir süre önce vefat eden babası Arif Oğuz adının verildiğini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: