25 bin metrekare parke döşendi

25 bin metrekare parke döşendi

25 bin metrekare parke döşendi
6.12.2011 16:21:00 6830 0

Ayvalı Belediyesi, belde içerisindeki yollara 25 bin metrekare parke taşı döşedi.

Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, yaptığı açıklamada beldenin içerisinden geçen, tali yolların bağlandığı ve halkın büyük çoğunluğunca istifade edilen ana güzergahta parke taşı ile düzenlemeler yaptıklarını bildirdi. Hamit Demir, 10 bin metrekaresi bu yıl olmak üzere geçtiğimiz yılla birlikte toplam 25 bin metrekare parke taşı döşendiğini kaydetti.

Ayvalı’nın geniş bir alana yayılan yerleşimiyle Darende’nin nüfus bakımından en büyük beldesi oluğunu dile getiren Başkan Demir; “Ana güzergahımızı parke ile kaplayarak vatandaşlarımızın ayağını toz ve çamurdan kurtardık. Yol kenarına kaldırım, tretuar ve yağmur kar suları için oluklu sistemle düzenlemeler yaparak bin 100 metre uzunluğundaki alanı yeniledik” dedi.

Alt yapıda atılım yapıldı

Beldenin içerisinden Darende-Kuluncak karayolu geçtiğini hatırlatan Hamit Demir; “Düzenleme yapılan alanlar TEDAŞ tarafından yeni aydınlatma direkleriyle ışıklandırıldı. Biz de yenilenen güzergahımızdaki direklere farklı ışıklandırmalar uyguladık. Elektrik hatlarımız yer altına alınmıştı, yolu parke yaparak üst yapıyı bitirdik” diye konuştu.

Demir, belde içerisinde genişletme yaptıkları yol çalışmaları kapsamında kot farkından dolayı oluşan alanlara taş duvar ördüklerini ifade ederek açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Bin 700 metreküp taş duvarla yollarımızı sağlamlaştırdık. Vatandaşlarımız, ara sokaklardan düzenli bir yola çıkarak ulaşımlarını sağlıyor”

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=915


Anahtar Kelimeler: