Öğretmenler Günü kutlandı

Öğretmenler Günü kutlandı

Öğretmenler Günü kutlandı
Eğitim 6.12.2011 16:08:00 2567 0

Kaymakam’dan Öğretmenler Günü’nde çağrı:

“Öğretmenler Akşemseddin’i, öğrenciler Fatih’i örnek almalı”

Öğretmenler Günü nedeniyle Darende’de çeşitli kutlama programları gerçekleştirildi. 24 Kasım günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulan törenden sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir program tertiplendi.

Törene katılan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmed’i Akşemseddin’in yetiştirdiğini vurgulayarak; “Öğretmenlerimizden Akşemseddin rolü ve misyonunu üstlenmelerini, öğrencilerimize de Fatih’in ufkunu hedeflemelerini hatırlatıyorum” dedi.

Tüm eğitimcilerin öğretmenler gününü kutladığını kaydeden Aktaş; “Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da konuşmasında öğretmenlerin cemiyet ve toplumların mimarı olduğunu belirtti.

95 yeni öğretmen başladı

Necati Tarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İlçemiz eğitim alanında çevresinin çok önündedir. Eğitim alt yapısı olarak çeşitli okullara sahibiz. Bu yıl aramıza 95 yeni eğitim neferi camiamıza katılmıştır. Taşımalı sistemle orta öğretim alanındaki okullaşma oranımız artırılmıştır”

Yeni öğretmenin heyecanı

Mesleğe yeni başlayan eğitimciler adına konuşma yapan 21 yaşındaki Balaban İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Ömer Tuğra, insan hayatında eğitimin davranışların doğru yönlendirilmesinde birinci derecede etkili olduğunu söyledi. Heyecanı konuşmasına yansıyan Ömer Tuğra; “Heyecanımızı diri tutmalı, ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız. Karşılaşacağımız tüm zorluk ve meşakkatlere ruhumuzdaki dirilikle başarıya ulaşabiliriz. Kazanılması gereken en büyük değerin, para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgelik olduğunu asla unutmamalıyız” diye konuştu.

Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirlerin okunduğu ve çeşitli sinevizyon sunumlarının yapıldığı programda Öğretmenler Günü’ne ilişkin okullar arasında düzenlenen çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye girenlere hediyeler verildi.

Törende ayrıca yeni atanan eğitimciler Türk Bayrağı üzerine ellerini koyarak öğretmen andını okudu.

 

Özel Okul’dan öğretmenlere özel program

Özel Birgül Okulları’nın Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği kutlama programında konuşan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, öğretmenlerin herkes üzerinde emeği olduğunu söyledi.

Okul tarafından Kaymakam, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim’deki yöneticilerle, ilçedeki okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve okulda görev yapan öğretmenlerin davetli olduğu bir programla eğitim camiasına Tiryandafil Otel’de yemek ikram edildi.

Okul salonunda düzenlenen program ise Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler ile eğitim camiasına hizmet ederek ebediyete göçenler için saygı duruşunda bulunulması ile başladı.

Öğretmenlerin herkes üzerinde emeği var

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, farklı yaş grubundan insanları bir araya getirecek gücün öğretmenlere olan sevgi ve hayranlıktan kaynaklandığını bildirdi. Mehmet Aktaş; “Onların birleştirici günü böyle güzel organizasyonların oluşmasını sağlıyor. Öğretmenlerin herkes üzerinde emeği vardır. Tüm eğitimcilerimizin öğretmenler gününü teker teker kutluyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yay da konuşmasında öğretmenlerin, topluma arkasını dönmeden sürekli toplumun önünde giden bir gönül eri olduğunu söyledi.

Yarını bir gün önceden yaşamalı

Hasan Yay; “Karşısına çıkabilecek zorluklar öğretmeni yıldırmaz. Her işi bilen, her işi yapan ayaklı kütüphane olmak yerine bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığını kazandıran bir kişidir öğretmen. Bir insanı kurtarmanın bir alemi kurtarmak kadar kutsal olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü eğitilen bir insan huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı bir toplumdayız, öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kimse olmalıdır, onun hayalleri olmazsa başkalarının da hayalleri olmayacaktır” diye konuştu.

Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiir ve kompozisyonların okunduğu programda liseli gençlerin hazırladığı tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi. Öğretmen Ercihan Ülger’in ney dinletisi sunduğu programda öğrenciler tarafından mini bir konser sunuldu.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Kaymakam Aktaş’ın öğretmen olan eşi Selen Aktaş, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=919


Anahtar Kelimeler: