Başkan içme suyunda hedefi açıkladı

Başkan içme suyunda hedefi açıkladı

Başkan içme suyunda hedefi açıkladı
Gündem 6.12.2011 16:02:00 1956 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçedeki içme suyu şebekesinin yenilenmesine ilişkin yürütülen çalışmalarda projelerin hazırlandığını, 2012 yılında gerekli yapımların tamamlanarak sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

İsa Özkan yaptığı açıklamada hali hazırdaki kaynaklardan saniyede 80 litre su aldıklarını ancak, eskiyen şebekede bu miktarın büyük kısmının kaybolduğunu bildirdi.

Kaptajların düzenlenmesi, ana isale hatlarının yenilenmesi, yeni su depoları yapımı ve ilçenin tamamında şebekelerin değiştirilerek Darende’nin gelecek 100 yılına hitabedecek şekilde içme suyu sorununu çözmekte olduklarını vurgulayan İsa Özkan, projelerin hazır olduğunu kaydetti.

Su, her yere yetecek

İller Bankası kaynaklarından yapılacak kapsamlı bir çalışma ile tüm sistemin elden geçirileceğini ifade eden Özkan; “2012 yılı başında ihalesi yapılarak yıl içerisinde çalışmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Mevcut kaynaklarımızdaki su ilçeye fazlasıyla yetecek miktardadır. Ancak şu anda sistemin çok eski olması nedeniyle sularımız kaybolmaktadır. Her geçen gün gelişen ilçemizde yeni ve yüksek binalar yapılmaya başlandı, haliyle bazı kesimlerde su sıkıntısı yaşanıyor, sorunun en kısa sürede çözümü için gayret sarfediyoruz” dedi.

Yenilenecek içme suyu çalışmaları kapsamında kayıp ve kaçağı tepsit edebilecek otomasyon sistemi ile aboneler için akıllı sayaç sistemine geçileceğini de dile getiren Başkan Özkan; “İçme suyu sorunu da tamamlandıktan sonra alt yapıyla ilgili herhangi bir problemimiz kalmayacaktır. İlçemizin çehresini değiştirecek üst yapıyı da bir an önce gerçekleştirmek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: