Balabanlı gençlere büyük imkan

Balabanlı gençlere büyük imkan

Balabanlı gençlere büyük imkan
6.12.2011 16:01:00 6494 0

Malatya Amatör kümede top koşturan Yenibalabanspor adlı futbol takımı bulunan Darende’ye bağlı Balaban Beldesinde gençlerin sportif aktivitelerini daha düzenli bir ortamda yapması için spor kompleksi inşaatı başlatıldı.

Beldede incelemelerde bulunan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’a tesis hakkında bilgiler veren Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, 49 dönümlük alanın 10 dönümlük kısmına standart ebatlarda sentetik çim saha ile basketbol ve voleybol ortak sahası yapmakta olduklarını bildirdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden temin ettikleri kaynakla yapılan tesisi Şubat ayında başlayacak amatör küme karşılaşmalarına yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Kılıçer; “Beldemizdeki gençlerin Malatya amatör kümesinde top koşturduğu Yenibalabanspor sahamızın tamamlanması ile gerek antremanlarını gerekse de karşılaşmalarını rahatça yapabilecektir. Gençlerimizin bu konudaki sıkıntısını çözmek için büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önceden bazı düzenlemeleri yapılan spor kompleksini kurduğumuz alanın drenajı tamamlandı. En kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Tribünlerin üzerini kapatarak, izleyicilerin yazın güneş, yağışlı havalarda da kar ve yağmurdan korunmasını sağlayacağız. 437 bin liraya malolacak tesiste ayrıca sporcuların soyunma odaları, duş ve lavaboları da en güzel şekilde yapılacaktır” dedi.

Çalışmaları inceleyen Kaymakam Aktaş, gençlerin sağlıklı ve topluma faydalı yetişmesi için yapılan tüm yatırımların önemli olduğunu belirtti.


Anahtar Kelimeler: