Doktor geldi, sıkıntı azaldı

Doktor geldi, sıkıntı azaldı

Doktor geldi, sıkıntı azaldı
6.12.2011 16:00:00 7902 0

Ilıca Beldesi ve civarındaki köylerde yaşayan vatandaşların bir süreden beri mobil hizmetle çözülen sağlık alanındaki ihtiyaçları, Aile Sağlığı Merkezi’ne doktor atanmasıyla son buldu.

Bir süre önce göreve başlayan Dr. Özgür Murtaza İçen’i Aile Sağlığı Merkezi’nde ziyaret eden Darende Sağlık Grup Başkanı Dr. Serdar Deveci, çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Dr. Özgür Murtaza İçen, Ilıca ve Ağılbaşı beldeleriyle birlikte Kölükler, Barındır, Sakarya, 30 Ağustos, Günerli, Üçpınar, Başkaya, Kuzpınarı, Ozan ve Çınar köylerindeki yaklaşık 4 bin vatandaşa sağlık hizmeti sunmaya çalıştığını bildirdi. Günde ortalama 20-30 arasında poliklinik muayene yaptığını dile getiren Murtaza İçen, Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Ebe ile birlikte vatandaşların, enjeksiyon ve pansuman gibi birçok alanda sağlık ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret ettiklerini ifade etti.

Sağlık Grup Başkanı Dr. Serdar Deveci de doktor atamasının ardından yöredeki vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmak için Balaban ve Darende’ye gitmekten kurtulduğunu kaydetti.


Anahtar Kelimeler: