Başkan Akay Darende´yi gezdi

Başkan Akay Darende`yi gezdi

Başkan Akay Darende´yi gezdi
Gündem 6.12.2011 15:57:00 1880 0

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, eşi ve bir grup arkadaşıyla Darende’yi ziyaret etti. İlçemizi gezen Ömer Cihat Akay, ilçeyi “farklı bir dünya gibi” güzel bulduğunu bildirdi.

Malatya’da askerliğini yaptığı için bölgeyi yakından tanıdığını bildiren Ömer Cihat Akay, yıllar sonra yeniden kenti gezerek özlem giderdiğini belirtti.

Darende temaslarına Hulûsi Efendi Vakfı’nı ziyaret ederek başlayan Ömer Cihat Akay, Vakfın Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le makamında bir süre görüştü. Vakfın çalışmalarını takip ettiğini ve çok başarılı bulduğunu dile getiren Akay; “Toplumumuzun sosyal adalet, birlik ve beraberlik duygularını en güzel biçimde yaşatan çalışmalarınız herkese örnek niteliktedir” dedi.

Hamidettin Ateş’ten vakfın çalışmaları hakkında bilgi edinen Akay daha sonra ilçedeki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Sıkıntılar maneviyatla aşılıyor

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Akay; “Ülkemizin manevi şahsiyetlerinden Somuncu Baba ve onun soyundan gelen evlatlarının bulunduğu mekanları ziyaret etmek bizi son derece mutlu kıldı. Ülkemizin manevi şahısların dualarıyla birçok sıkıntı ve dertleri aşacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Tarihi mekanlardaki restorasyonlar, doğa ve turizme yönelik düzenlemelerle Hulûsi Efendi Vakfı’nın Darende’ye büyük kazanımlar sağladığına işaret eden Cihat Akay; konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Darende, özellikle Somuncu Baba Külliyesi ve civarı farklı bir dünya gibi geldi bize. Somuncu Baba’nın manevi havasıyla çok güzel eserler yapılmış, müthiş çalışmalar sergilenmiş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun”

Ömer Cihat Akay’a gezisi sırasında eşi Serpil Akay, il teşkilatında Başkan Yardımcılığı yapan Kazım Ertem ve Özer Ataç ile, işadamları, Yılmaz Yazıcı, Halil Öz, İbrahim Şanlı, Erdal Küçük ve Mustafa Köseoğulları eşlik etti.

Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Şehitler Abidesi, Günpınar Şelalesi gibi alanları da gezen Cihat Akay ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=939


Anahtar Kelimeler: