İstanbul´un su sorunu için görevde

İstanbul`un su sorunu için görevde

İstanbul´un su sorunu için görevde
Gündem 6.12.2011 15:55:00 4138 0

Yalçın Çomoğlu, DSİ İstanbul Bölge Müdürü oldu

Hemşehrimiz Mehmet Yalçın Çomoğlu DSİ İstanbul Bölge Müdürlüğüne atandı. Eski Darende Belediye Başkanlarından merhum Selahattin Çomoğlu’nun oğlu olan Yalçın Çomoğlu, Türkiye’nin megapol kenti İstanbul’un su sorunlarını çözmek için çalışmalara hızla başladı.

Darende Haber Gazetesi yöneticisi Aslan Tektaş, Hulûsi Efendi Vakfı İstanbul Temsilcisi Ali Karabacak ve temsilci yardımcısı Recep Morkılıç’la birlikte Yalçın Çomoğlu’nu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçın Çomoğlu; “Bize verilen bu görevi inşallah layıkıyla yerine getiririz. Burası dünyanın en gözde şehirlerinden birisi, böyle bir kentin su sorunlarının çözümüne katkı sağlamak bir Darendeli olarak bizim için bir onurdur” dedi.

Dedesi de babası da başkan

Rahmetli dedesi ve babasının Darende’de uzun süre Belediye Başkanlığı yaptığını anımsatan Çomoğlu; “İnsanlara hizmet etmeyi biz ailemizde gördük, öğrendik ve yaşadık. İnşallah böyle görevlerle milletimize, insanımıza ve Darende’mize de hizmet etmeye devam ederiz” diye konuştu.

Çomoğlu Türkiye’nin en önemli içme ve kullanma suyu projelerinden birisinin DSİ İstanbul Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yürütüldüğünü ifade ederek, çalışmalar hakkında kısa bilgiler paylaştı.

Çomoğlu’nun özgeçmişi

1963 yılında Darende’de dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. Çimento ve Toprak Sanayi’nde çalıştıktan sonra askerlik görevini yaptı. Özel sektörde, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ve Konya Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde bir süre çalıştı. Adana DSİ Bölge Müdürlüğü’nde Barajlar Şube Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Boğazın altından tünelle su taşınacak

İstanbul’un 2040 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılamak için hazırlanan Melen Projesi’nin tamamlanmasına az kaldığını söyleyen DSİ İstanbul Bölge Müdürü M. Yalçın Çomoğlu, iki kıtayı birleştiren ilk su nakil projesi için boğazın 135 metre altından geçen tünelin tamamlanmasının ardından içerisine 5 bin 551 metre uzunluğunda dev çelik borular yerleştirildiğini kaydetti.

İstanbul’un orta ve uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla üç kademeli olarak geliştirilen Melen Sistemi Projesi ile günde 3 milyon metreküp suyu Asya yakasından Avrupa yakasına taşınacağını ifade eden Çomoğlu, denizin altından geçen ‘Boğaziçi Tüneli’nin ilk defa kıtadan kıtaya su aktarılan proje olması nedeniyle ülkemizin en önemli çalışmalarından biri olduğunu dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca ve Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, DSİ 14. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen Melen Projesi SP 7 Boğaziçi Tüneli İkmal inşaat şantiyelerini ziyaret ederek Bölge Müdürü Yalçın Çomoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=911

 

 


Anahtar Kelimeler: