Tarlalar taşsız ve daha verimli olacak

Tarlalar taşsız ve daha verimli olacak

Tarlalar taşsız ve daha verimli olacak
6.12.2011 15:51:00 6487 0

Darende Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilerin kullanımına sunulmak amacıyla alınan taş toplama makinesi hizmete girdi. Karaoğuz Köyünde çiftçilik yapan Necati Turgut’un bahçesinde ilk olarak kullanılan araç tarlaların daha verimli olması ve ürün kalitesini artıracak.

Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya makine hakkında bilgiler verdi. Taştan arındırılmış bir tarlanın daha çok mahsul vereceğini ve tarlanın değeri artacağına işaret eden Vedat Ali Kaya; “Biçerdöver bıçağı, pulluk, kültivatör gibi ekipmanlar taşlı araziden etkilenir. Taş toplama makinesi ile işlenen tarlada ekipmanların aşınması en aza indirilir. 25 – 30 cm’ye varan çalışma derinliğiyle toprağı tesviye eden makine aynı zamanda ekime de hazır hale getirir. Taşlı arazideki ağır çalışma koşullarının yarattığı mazot sarfiyatından tasarruf sağlanırken, sistem ince aralıklı eleği ve delikli kazanı sayesinde topraksız, keseksiz, sadece taşları toplar” dedi.

Çiftçiye modern destek

Sistemi kullanan vatandaşların oldukça memnun olduğunu dile getiren Kaya; “Çiftçilerimize modern araçlar ile hizmet etmekten gurur duyuyoruz, elimizden geldiğince daha da gayretle çalışarak çiftçimizin hep yanında olacağız” diye konuştu.

Çalışmaları yerinde izleyen Kaymakam Mehmet Aktaş da; “Bu gün çalışmaları yerinde gördük, Darende Ziraat Odasına ve İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum. Tarımla geçinen bir toplumuz,  toplum olarak insan gücüne dayalı tarımı makineye dayalı hale getirmemiz lazım” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: