Sivasta misafir olan Afganlılardan ziyaret

Sivasta misafir olan Afganlılardan ziyaret

Sivasta misafir olan Afganlılardan ziyaret
Gündem 6.12.2011 15:49:00 1509 0

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören Afgan polis adayları, Darende’yi gezdi. Ülkemizde bulundukları süre içerisinde tarihi ve turistik mekanlar gezdirilerek Türkiye’yi daha yakından tanımaları sağlanan Afgan polis adayları Sivas Valisi hemşehrimiz Ali Kolat’ın önerisi ile Darende’yi ziyaret etti.

İlçeye gelişlerinde Kaymakam Mehmet Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken ve polisler tarafından karşılanan Afgan polis adayları Tiryandafil Otel’de bir süre dinlendi.

‘Misafirden öte kardeş gibi’

Kaymakam Mehmet Aktaş karşılamanın ardından yetkililer ve polis adayları ile bir süre sohbet ederek ilçe hakkında bilgiler verdi. Aktaş burada yaptığı konuşmada; “Öncelikle Sivas’taki eğitiminizin en iyi şekilde tamamlanmasını ve ülkenize dönerek en güzel biçimde hizmet etmenizi diliyorum. Biz sizleri misafirden öte bir kardeş olarak görüyoruz. Sizleri burada görmekten ve ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Türkiye ve Afganistan halkları arasındaki güçlü dostluk ve dayanışma bağlarının Afgan polisinin Türkiye`de eğitilmesi projesiyle daha da pekişeceğini ifade eden Kaymakam Aktaş; “Tarih, kültür, doğa ve çeşitli sportif aktivitelerle Anadolu’nun turizm cennetlerinden biri olan Darende’miz aynı zamanda önemli insanların yetiştiği bir yerdir, umarım Darende size de uğur getirir ve gittiğiniz yerlerde ve görevlerinizde başarılı olursunuz. Ülkenizin de bir an evvel, en iyi şekilde derlenip toparlanıp hak ettiği yere ulaşmasını gönülden arzuluyoruz” diye konuştu.

Afgan polis adaylarının eğitimcilerinden Mustafa Mohabet ise Afganistan ve Afgan halkı adına Türk milletine müteşekkir olduklarını söyledi.

Türkiye’ye müteşekkirler

Mustafa Mohabet; “Biz Afganistan’dan geldiğimiz günden beri kendimizi evimizde hissediyoruz. Çünkü aynı inancı ve benzer kültürleri paylaşıyoruz. Bizim orada bir söz var ki ‘Dost odur ki, zor zamanda yardıma koşar’ Türk kardeşlerimiz bize kucak açtılar, çok zor günlerde bize yardımcı oldular. Bundan dolayı Türkiye’ye müteşekkiriz ve sizin gibi kardeşlerimiz olduğu için onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Afganlı yetkililer tarafından Kaymakam Mehmet Aktaş ve İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken’e günün anısına hediye verildi.

Daha sonra Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu, Darende Tanıtım Merkezi, Hasan Gazi Şehitler Abidesi ve Somuncu Baba Külliyesini gezen Afgan polis adaylarına Hulûsi Efendi Vakfı tarafında yemek ikram edildi. Vakıf yetkilileri tarafından külliye, civardaki tarihi ve turistik alanlarla ilgili bilgiler aktarılan misafirlere Darende ile vakfı tanıtıcı broşürler ve çeşitli hediyeler verildi.

Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Afgan polis adayları ilçedeki tarihi yapılar ve doğal güzellikleri beğendiklerini kaydetti.

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu idarecileri ile Darende Emniyetinden polislerin de eşlik ettiği grup gezinin ardından Sivas’a hareket etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=942


Anahtar Kelimeler: