Atatürk Darende´de anıldı

Atatürk Darende`de anıldı

Atatürk Darende´de anıldı
Gündem 10.11.2011 11:51:00 1929 0

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete göçünün 73. yıl dönümü münasebetiyle Darende’de de bir anma töreni düzenlendi.

10 Kasım günü Kaymakamlık binası önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından Ata’nın hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bayrakların yarıya indirildiği törende, anıtın önünde meşaleler yakıldı.

Atatürk’ü anma programı daha sonra Darende Lisesi salonunda devam etti. Burada günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Darende Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Kaya, yalnız 10 Kasım’da değil, Atatürk’ün mücadele azmi, yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedeflerin tekrar tekrar konuşulması gerektiğini bildirdi.

O’nu anlamak için önemli gün

10 Kasım’ların, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, milletimize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olduğunu belirten Mehmet Kaya; “10 Kasım’ların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür” dedi

Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderlerin, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olduğuna dikkat çeken Kaya; “Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Yalnız 10 Kasım’da değil, düşünce ufkumuzda, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır” diye konuştu.

Kimsenin tekelinde değil

Mustafa Kemal Atatürk’ün, herhangi bir kimse veya topluluğun tekelinde olmadığını dile getiren Mehmet Kaya sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bütün milletimizin bağlı olduğu ve sevdiği bir tek Atatürk vardır. Onu sevmek, onu anlamak ve onun prensiplerini milletimizin idrakiyle örtüştürmek, milletin her ferdinin hakkı ve vazifesidir”

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Astsubay Başçavuş Bülent Akar, Belediye Başkanı İsa Özkan, adli yargı mensupları, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı törende, Atatürk’ün hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirler ve yazılar paylaşıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=855


Anahtar Kelimeler: