Hakkı Tunçtan eğitime destek

Hakkı Tunçtan eğitime destek

Hakkı Tunçtan eğitime destek
Gündem 5.11.2011 10:33:00 3853 0

Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören kız ve erkek öğrencilere kayıt yaptırırken alınan beden ölçülerine göre belirlenen kıyafetlerini yaklaşık 40 yıldır hediye eden hayırsever işadamı Hakkı Tunç, okumaya teşvik edici davranışını ölünceye kadar sürdüreceğini söyledi.

278 öğrencisi bulunan Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi`nde öğrenim gören ve bu yıl okula başlayan 120 kız ve erkek öğrenciye 37 yıllık yardım geleneğini aksatmadan sürdüren hayırsever iş adamı Hakkı Tunç, Hulûsi Efendi Vakfı aracılığıyla bu yıl da kıyafetlerini hediye etti.

Gelenek bozulmadı

Kıyafet dağıtımı için düzenlenen törende bir konuşma yapan Hakkı Tunç, okumayı teşvik amacıyla bu hizmeti yapmasını Hulûsi Efendi’nin istediğini ve yıllardan beri geleneği bozmadan sürdürdüğünü kaydetti.

Darende’deki öğrencilerin sevinçlerine ortak olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Tunç; ``Birçok Darendeli gibi ekmeğimizi gurbette zor şartlarda çalışarak kazandık. Burayı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Bizi bu hizmete teşvik eden, insanları şefkat ve sevgiyle hatırlayan, her zaman yardımlarına koşan Hulûsi Efendi ve bugün gerçekleştirdiği örnek çalışmalarla iftiharımız olan Hamidettin Ateş`e şükranlarımı arz ediyorum`` dedi.

1974’den beri veriliyor

Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Sami Ulu da, okulun eğitime başladığı 1974 yılından bu güne kadar her sene bütün öğrencilerin baştan aşağı tüm kıyafetlerinin hediye edildiğini vurguladı.

Sami Ulu, ``Bu hediye güzel ve örnek bir hizmet olarak hafızalarda yerini almıştır. Hem ailelere destek, hem de öğrencilere güzel bir hediye olan bu geleneği yaşatan hayırsever Hakkı Tunç ile Vakfın Başkanı Hamidettin Ateş’e teşekkürü bir borç biliyoruz`` diye konuştu.

Konuşmanın ardından Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, işadamı Hakkı Tunç ve Okul Müdürü Sami Ulu öğrencilere içerisinde kıyafetlerin yer aldığı hediye paketlerini verdi.

 Törenin sonunda, Hakkı Tunç`a hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi verildi.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=836


Anahtar Kelimeler: