Tanıtıma 108 bin lira destek

Tanıtıma 108 bin lira destek

Tanıtıma 108 bin lira destek
Gündem 5.11.2011 10:31:00 1392 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçemizin turizm alanında daha fazla ön plana çıkması ve tanıtımı için Fırat Kalkınma Ajansı’na (FKA) sunulan projenin kabul edildiğini bildirdi. Malatya Valiliğinin ön inceleme ve onayından geçen projenin 108 bin lirasının FKA tarafından hibe olarak karşılanacağını vurgulayan Mehmet Aktaş, gerçekleştirilecek tanıtım çalışmasına Kaymakamlığın da 40 bin lira civarında katkı sunacağını ifade etti.

Tarih, kültür, inanç turizmi ve doğa sporlarının bir arada bulunduğu Darende’nin daha etkili ve yenilikçi yöntemlerle tanıtımının yapılmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Kaymakam Aktaş, proje ile turizm alanındaki potansiyeli harekete geçirerek ilçeyi cazibe merkezine dönüştürmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Alternatif aktiviteler yapılacak

‘Turizmi gelişen, turizmle gelişen Darende’ adlı proje ile bölgedeki turistik kaynakların farkına varılması, turizm ürünlerinin canlandırılması, alternatif turizm aktivitelerinin gerçekleştirilmesi ve hizmet kalitesinin artırılmasını hedeflediklerini dile getiren Kaymakam Aktaş; “İlçemize gelen yerli ve yabancı turist sayısı ile bölgedeki konaklama sürelerini artırarak, sektördeki pazar payımızı yükseltmek istiyoruz” dedi.

Profesyonel tanıtım hedefi

Proje ile, doğa ve su sporu aktiviteleri için yeni araçların alınması, farklı illerde tanıtım etkinliklerinin gerçekleştirilmesi, turizm ofisi kurulması ve tefrişi, bilboardlı tanıtımlar yapılması, kitap, broşür ve afişler bastırılması gibi çalışmalar yapacaklarını duyuran Aktaş bir yıl gibi kısa bir sürede tanıtımla ilgili yoğun tempolu günler yaşanacağını belirtti.

Mehmet Aktaş, proje ile verimli sonuçlar alınacağını ve gelişime yönelik yansımasının tüm Darende’ye olacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: