İddialara resmi belgeli cevap

İddialara resmi belgeli cevap

İddialara resmi belgeli cevap
Gündem 13.10.2008 14:58:00 3260 0

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Darende’nin suyunun içilir olmadığı ve ishal vakalarına sebebiyet verdiğine dair söylentilere resmi belgelerle cevap verdi.

Başkan Memduh Önal, ilçenin içme suyu hakkında haksız ve gerçek dışı bir dedikodu yayılarak, vatandaşlar arasında kuşku uyandırılmaya çalışıldığını, oysa suyun kalitesinin Avrupa Birliği standartlarında olduğunun ispatlandığını söyledi.

Belediye Başkanı Memduh Önal, ilçe merkezinin farklı beş bölgesinden alınan su analiz numunelerinin sonuçlarına bakıldığında ilçenin suyunun temiz olduğunu içilmemesi için hiçbir sebebin olmadığı kaydetti.

Başkan Memduh Önal, Darende’nin içme suyunun çevre ilçelerden daha emiz ve kaliteli olduğunu iddia etti. İlçenin sularından aldıkları örneklerin kimyasal analizini yaptırdıklarını ve sonucun olumlu çıktığını söyleyen Başkan Önal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darende’de beş adet faal olarak kullanılan bölgelerden su numuneleri alarak bakteriyolojik analizlerini yapmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarı Müdürlüğüne gönderdik, çıkan sonuca göre içme suyumuzda hiçbir sıkıntı yok. Malatya’nın ilçeleri arasında en fazla ve temiz suyun Darende’de olduğunu iddia ediyorum. İlçemizin suyu hem fazla hem de temizdir halkımız gönül rahatlığıyla içilebilir" dedi.

Başkan Memduh Önal, ilçeye su vermekte olan depoların klorlama cihazı ile periyodik olarak klorlandığını sözlerine ekleyerek, "İlçemizin suyu gerçekten çok temiz, rahatlıkla içilebilir ve kullanılabilir" dedi.

Halk sağlığı önemli

Darende Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Erdoğan bir dönem ilçede ishal vakalarının artması üzerine mutat su analizlerini sıklaştırdıklarını söyledi. Halk sağlığının önemine dikkat çeken Erdoğan, ilçenin suyunun yapılan analizler sonucunda temiz çıktığını belirterek ilçede su konusuna önem verdiklerini kaydetti.

Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Erdoğan; "Bir dönem içme sularındaki Koliform bakterilerin artışından dolayı ishal vakalarının olduğuna dair söylentiler üzerine İl Sağlık Müdürlüğünden ekipler gelerek incelediler. Alınan su numunelerinde ilçenin suyunun temiz olduğu ortaya çıktı. Biz Merkez Sağlık Ocağı olarak haftalık su analiz numunelerine İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarına göndererek su tahlilleri alıyoruz ama şu anda bir köy hariç içme suyunda sıkıntı yok" dedi.


Anahtar Kelimeler: