Başvuran öğrencilerin yarısı alınmıştı

Başvuran öğrencilerin yarısı alınmıştı

Başvuran öğrencilerin yarısı alınmıştı
Eğitim 5.11.2011 10:21:00 2081 0

Balaban Beldesinde yetersiz gelen ve bu yüzden kayıt için başvuran öğrencilerinin yarısının alınmadığı lise binasına ek derslik yapımı başlatıldı. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer’le birlikte inşaat çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Okul Müdürü Ali Semerci, Kaymakam Aktaş’a verdiği bilgide hali hazırda 237 öğrencinin eğitim gördüğü binadaki öğretmenler odası, kütüphane gibi birimleri de dersliğe dönüştürerek sıkıntıyı azaltmaya çalıştıklarını söyledi. Ali Semerci; “Bu yıl yeni kayıt için 125 öğrenci başvurdu, ancak yer sıkıntısı nedeniyle bunlardan ancak 67’sini kabul edebildik. Diğer öğrencileri ilçe merkezindeki okullara yönlendirmek zorunda kaldık” dedi.

İkinci döneme yetiştirilecek

Kaymakam Mehmet Aktaş da, İl Özel İdaresi’ne Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından aktarılan ödenekle yapımı başlatılan ek derslik inşaatının ikinci döneme yetiştirilmeye çalışıldığını bildirdi.

Mehmet Aktaş; “380 metrekare oturum alanına sahip ek binanın bin metrekarenin üzerinde kapalı alanla ihtiyacı karşılayacak düzeye gelmesini bekliyoruz. 650 bin liraya malolacak binada 10 derslik, idari kısımlar yer alacaktır. Yer sıkıntısı nedeniyle ilçe merkezi veya başka yerlere yönlendirilen öğrencilerimiz inşaatın tamamlanması ile rahat bir ortama kavuşacaktır” diye konuştu.

Derslik sorunu bitecek

Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer ise beldenin yanı sıra yakın civardaki köylerde lise düzeyinde çok sayıda genç bulunduğuna işaret ederek; “Yıllardan beri bir sorun olarak bekleyen ek derslik yapımı başladığı için mutluyuz. Gençlerimiz okumak için ailelerinden çok fazla uzaklaşmayacak. Başarı olarak da gayet iyi durumda olan okulumuz, yeni derslikler ve öğrencilerle adını yeni başarılarla duyurmaya devam edecektir” dedi.

İnşaata gelen bazı öğrenci velileri de geçtiğimiz Nisan ayında ödeneği gelmesine rağmen İl Özel İdaresi’nin çalışmaları geciktirdiğini iddia ederek, okulun bugüne kadar yapılamamış olmasına tepki gösterdi.


Anahtar Kelimeler: