30 milyon liralık devasa yol yatırımı

30 milyon liralık devasa yol yatırımı

30 milyon liralık devasa yol yatırımı
Gündem 5.11.2011 10:19:00 1830 0

Doğu illerinin büyük çoğunluğunun batıyla bağlantısını sağlayan Malatya-Kayseri karayolunun Darende civarındaki 25 kilometrelik kısmı, kamuoyunda ‘beton asfalt’ olarak bilinen çalışma ile otoban kalitesi standartlarına yükseltilecek.

Karayolları Genel Müdürlüğünün 30 milyon liralık yatırımı ile gerçekleşecek çalışmada ihale sürecinin ardından uygulamaya geçildi. Çalışmayı yürütecek olan STY ve HGG ortaklığı inşaat firması ilçeye şantiyesini kurmaya başladı.

Darende-Yukarıulupınar arası

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki yolda, mevcut güzergah ekonomik ömrü yaklaşık 20 yıl olan ve otoban kalitesindeki bütümlü sıcak kaplama ile düzenlenecek. Darende ilçe çıkışından, Yukarıulupınar Köyüne kadar olan 25 kilometrelik kısımda yola 40 cm kalınlığında yeni alt yapı malzemesi serilerek, çalışma tamamlanacak. 4 cm kalınlığındaki kısmı ‘beton asfalt’ olarak bilinen bütümlü sıcak kaplama ile düzenlenecek yolun dayanıklılığı artırılarak bozulmadan uzun süre kullanılması sağlanacak.

Firmanın yaklaşık 500 bin ton alt yapı malzemesi üreterek Mart 2012’de başlayacağı çalışmayı 1 yılda tamamlaması hedefleniyor.


Anahtar Kelimeler: