Para yatırılabilen ATM hizmete girdi

Para yatırılabilen ATM hizmete girdi

Para yatırılabilen ATM hizmete girdi
Gündem 5.11.2011 10:13:00 1972 0

Ziraat Bankası tarafından Darende’ye sektörde ‘memursuz şube’ olarak tanımlanan, her türlü fatura ve ödeme yapılabilen, para yatırılabilen ve kartsız işlem gerçekleştirilebilen yeni bir otomatik para makinesi (ATM) sistemi kuruldu.

Ziraat Bankası Darende Şube Müdürü Fahri Ulubaba, teknolojik altyapısını güçlendiren kurumun, önemli yatırımlarla vatandaşlara hizmet etmeyi sürdürdüğünü kaydederek, ilçedeki üçüncü ATM’yi faaliyete geçirdiklerini söyledi. Ulubaba yeni ATM’nin ‘memursuz şube’ gibi hizmet verdiğini dile getirdi.

Malatya’da ilk Darende’ye

Sistemin işleyişi hakkında bilgi veren Fahri Ulubaba vatandaşların banka kartı ya da kredi kartı olmaksızın bankamatik üzerinden bilgilerini girerek tüm banka işlemlerini yapabileceğini belirtti. Sistemin sesli uyarı yaparak işlemleri kolaylaştırdığını vurgulayan Ulubaba; “Vatandaşlarımızın bankacılık hizmetlerinden daha etkin yararlanması için gerekli teknolojik alt yapı güncellemesini gerçekleştirdik. Para yatırılabilen, kartsız işlem gerçekleştirilen bu sistem Malatya’nın ilçeleri arasında ilk defa Darende’de faaliyete geçirilmiştir” dedi.

Eli boş dönülmeyecek

Yeni kurulan ATM sayesinde otomatik para çekme makinesinden eli boş dönme döneminin kapandığını ifade eden Ulubaba; “‘Parası bitmeyen ATM’ olarak bilinen ve üçüncü jenerasyon olarak kabul edilen bu cihaz ile banka ve vatandaş tarafından bankamatiğe yatırılan tüm paralar ortak bir havuzda toplanıyor. Bankanın ATM’ye yatırdığı paranın bitmesi halinde sistem para yatıran müşterilerin parasından ödeme yapıyor” diye konuştu.

Sistem el izi ile çalışacak

Çok yakında ise biyometrik bankacılık hizmeti olarak tanımlanan el izi ile çalışan sistemin faaliyete geçirileceğini duyuran Fahri Ulubaba, yeni ATM’nin birçok kolaylığı beraberinde getirdiğine işaret ederek açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Bankamatikte özel olarak hazırlanan bölüme elini koyan müşteri doğrudan banka işlemlerini yapacak. Bunun için müşteri, önce Ziraat Bankası merkezlerinde el izini sisteme kaydettirecek. Vücut ısısına duyarlı olacak olan sistemde müşteri, bankamatikteki bölüme elini yerleştirecek. Doğrudan bankamatikteki bölümlere bağlanacak olan müşteri, buradan para çekme, yatırım, EFT, havale, fatura ödeme gibi birçok bankacılık işlemini gerçekleştirecek. Bankamatikte işlemi biten kullanıcılar, çıkış işlemini de ekranda beliren uyarı yazısıyla yapacak. Alt yapımız hazır, Darende’de bu hizmeti de yakında sunacağız”

Ulubaba, Ziraat Bankasının Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde biri Balaban Beldesinde olmak üzere ilçede toplam üç ATM’si bulunduğunu ve yöre halkının yanı sıra güzergahı kullanan vatandaşların da hizmetlerden faydalandığını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: