Kaledeki çalışmalar devam ediyor

Kaledeki çalışmalar devam ediyor

Kaledeki çalışmalar devam ediyor
Gündem 5.11.2011 10:02:00 1374 0

Tarihte çeşitli medeniyetlere beşiklik eden, savaşların savunmaların mekanı olan ve uygarlıkların yaşamlarına şahitlik ederek kapısı ile burçları bugünlere ulaşan Zengibar Kalesi’ne ulaşımın daha kolay olması için yol yapımı başladı.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Kayseri Rolöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Erhan Yurdakul ve beraberindeki teknik heyetle birlikte Zengibar Kale Kapısı ve çevresi düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Farsça ifadesiyle ‘Sengbar’ olan ve doğal taşkale anlamına gelen tarihi kalenin turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalarda bir adım daha atıldığını kaydeden Kaymakam Mehmet Aktaş, kale kapısının restorasyonun ardından yol ve otopark yapımı için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Doğa ve çevreye uyumlu bir yol ile 400 metrekarelik otopark yapılmakta olduğunu ifade eden Aktaş, ziyarete gelen vatandaşların kaleye rahat ulaşmasının hedeflendiğini dile getirdi. Kaymakam Aktaş seyir terasları ve dinlenme alanları oluşturulacak çalışmalar ile ilçedeki alternatif bir gezi mekanı olarak Zengibar Kalesi’nin daha fazla turisti ağırlayabileceğine dikkat çekti.

Restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden kalenin üst kısmına çıkmak için düzenli bir merdiven bulunmaması ve ziyarete gelen turistlerin bu yönde sıkıntı yaşaması üzerine incelemelerde bulunan heyet, merdiven projesiyle ilgili fikir alış verişinde bulunarak konuyu çözüme kavuşturma adına görüşlerini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: