Çok sevdiği babasına kavuştu

Çok sevdiği babasına kavuştu

Çok sevdiği babasına kavuştu
Gündem 25.10.2011 10:34:00 4252 0

Depremin vurduğu Van’dan kara bir haber de Darende’ye geldi. Depremde hayatını kaybeden öğretmen hemşehrimiz Hanifi Yaldız (33) Darende’de toprağa verildi.

Erciş İlçesi Karakoyunlu Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak görev yapmakta iken depreme yakalanan ve yemek yedikleri kafeteryanın enkazından cansız bedeni çıkarılan Hanifi Yaldız, babaocağı Darende’nin Günpınar Köyünde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Hanifi öğretmenin cenaze namazını kıldıran Darende Müftüsü Nurdoğan Türk, “Van depreminde şehit olan tüm kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Rabbim bir daha böyle afetler, sıkıntılar vermesin diliyoruz. Müminler olarak kardeşçe barış içerisinde birbirimize yardımcı olarak yaşamamız lazım” dedi.

Arkadaşları da geldi

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenazede Hanifi Yaldız için helallik istendi. Mersin’in Mut ilçesinde 6 yıl kadar özel bir dershanede öğretmenlik yapan Yaldız’ın meslektaşları da arkadaşlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Aşudu Büyük Camide ikindi vakti kılınan namazın ardından Hanifi öğretmenin cenazesi 2 yıl önce vefat eden babası Aziz Yaldız’ın yanında toprağa verildi.

Erciş’e yeni gitmişti

Hanifi Yaldız’ın ağabeyi Kadir Yaldız, kardeşinin bu yıl atamayla Erciş’e gittiğini bildirdi. Bekar olan kardeşinin deprem sırasında arkadaşları ile yemek için bir kafeteryada bulunduklarını ifade eden Yaldız; “36 kişinin bulunduğu alandan 9 kişi sağ çıkarılmış” dedi.

Kardeşinin cansız bedenine ulaşıldığında kendisinin teşhis ettiğini dile getiren Yaldız; “Büyük bir ümitle bekledik ama olmadı. Hayalleri vardı, hepsi depremle yıkıldı” diye konuştu.

Metanetli bir şekilde taziyeleri kabul eden ağabey Yaldız, kardeşini son yolculuğuna uğurlarken yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Taziye için Kadir Yaldız Tel: 0507 6598004

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=797


Anahtar Kelimeler: