Adana´da toprağa verildi

Adana`da toprağa verildi

Adana´da toprağa verildi
Gündem 20.10.2011 13:52:00 2291 0

Bitlis`in Güroymak İlçesi`nde PKK`lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru 41 yaşındaki Şaban Kılıçaslan, Adana`da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Üç çocuk babası şehidin fotoğrafını öpen eşi İnci Kılıçaslan, "Babanın bayrağını sen devralacaksın yavrum" diyerek oğlu Furkan`a verdi.

Şaban Kılıçaslan`ın Darende`nin Sandıkkaya Mahallesinden olup Adana`da ikamet eden Oral ailesinin akrabası olduğu öğrenildi. Şehit Kılıçaslan`ın Ahmet Oral`ın oğlu olan Erkan`ın eşiyle kuzeni oldukları bildirildi. Darendelilerin akrabası olan şehit cenazesine çok sayıda hemşehrimiz de katıldı.

Güroymak İlçesi yakınlarında 18 ekim günü PKK`lı teröristlerin karayolundan geçen polis aracına düzenlediği bombalı saldırıda 4 meslektaşıyla şehit düşen polis memuru Şaban Kılıçaslan`ın cenazesi, Seyhan Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınıp, merkez Çukurova ilçesi Şambayad Mahallesi`ndeki evine götürüldü. Küçük yaşlarda annesi ve babasını kaybettiği için Şaban Kılıçaslan`ı büyüten anneannesi 86 yaşındaki Rabia Sav gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi İnci Kılıçaslan, çocukları 5 yaşındaki Efe, 9 yaşındaki Almira ve 18 yaşındaki Furkan`ın ağıtları yürek dağladı.

Şehit Kılıçaslan`ın Türk Bayrağı`na sarılı naaşı, daha sonra Buruk Mezarlığı`ndaki Polis Şehitliği`ne götürüldü. Şehidin eşi İnci Kılıçaslan, çocukları Furkan ve Almira, cenaze aracıyla mezarlığa ulaştığında gözyaşları sel oldu. Şehidin tabutu, meslektaşlarının omuzlarında musalla taşına konuldu.

Törene şehidin ailesi, yakınları, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana milletvekilleri AK Parti`li Necdet Ünüvar, Necati Çetinkaya, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, CHP`li Turgay Develi, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6`ncı Kolordu Komutanı Vekili Tümgeneral Sezai Bostancı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Kuş, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ile çok sayıda polis ve vatandaş katıldı.

Cenaze namazında şehidin oğlu Furkan Kılıçaslan, kent protokolü ile birlikte en ön safta yer alırken, sessizce ağladı. Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehit polis memuru Şaban Kılıçaslan`ın cenazesi, araca taşınırken kızı Almira da tören mangasının arasında babasının tabutunun yanında yürüdü.

 

`EZAN SUSMAYACAK, BAYRAK İNMEYECEK`

Cenaze namazının ardından Kılıçaslan`ın Türk Bayrağı`na sarılı tabutu şehitliğe doğru götürülürken, yakınlarının kolları arasında yürümeye çalışan şehidin eşi İnci Kılıçaslan`ın ağzından, "O, ezan susmasın, bayrak inmesin diye oraya gitti. Ezanlar susmayacak, bayrak inmeyecek" diye haykırdı.

Dualar, gözyaşları ve 21 pare saygı atışıyla kabre konan Kılıçaslan`ın mezarına ilk toprağı da oğlu Furkan attı. Babası toprağa verilirken, teyzesinin yanında duran en küçük oğlu 4 yaşındaki Efe, kopardığı gül yaprağını toprağa dikmeye çalıştı. Kızı Almira ise annesinin eline sıkı sıkı sarılıp, büyük acıyı birlikte yaşadı.

 

BAYRAĞI OĞLUNA VERDİ

Tören sonunda Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, şehidin tabutunu örten Türk Bayrağını ve fotoğrafını eşi İnci Kılıçaslan`a teslim etti. Fotoğrafı öperek teslim alan İnci Kılıçaslan, yanında duran oğluna verdi. İnci Kılıçaslan, "Oğlum, Furkan`ım! Babanın bayrağını sen devralacaksın yavrum" dedi.

Şehit eşi İnci Kılıçaslan`ın vasiyet gibi sözleri cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu.

 

Taziye için Erkan Oral: 05057570249

 

Haber - Fotoğraflar: Fatih Karaçalı - DHA / Adana

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

      http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=778


Anahtar Kelimeler: