Gelecek yıl tamamlanacak

Gelecek yıl tamamlanacak

Gelecek yıl tamamlanacak
Gündem 7.10.2011 14:02:00 1404 0

Darende’de kanalizasyon sisteminin tamamlanmasının ardından projenin devamı olarak planlanan arıtma tesisi yapımı için çalışmalar hızlandı. 2012 yılında yapımına başlanması beklenen tesis bir yıl da tamamlanacak.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan 2009 yılı Mayıs ayında çalışmaları başlatılan ve bir süre önce yapımı tamamlanan kanalizasyon sisteminin ardından arıtma tesisinin kurulması için sürdürülen işlemin neticeye doğru ilerlediğini bildirdi.

Etüt çalışmaları başladı

İller Bankası tarafından yapılacak olan arıtma tesisinin proje çiziminin ihale edildiğini kaydeden Başkan Özkan, İller Bankası Genel Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Şenol Çömez Başkanlığındaki ekibin, tesisin kurulacağı bölgede zemin etüt çalışmalarına başladığını ifade etti.

Başkan Özkan, yapılacak sondaj ve zemin etüt çalışmalarından sonra arıtma tesisinin projesinin çizileceği ve ardından inşaatın gerçekleştirileceğini belirtti. Özkan, Gökyar Mahallesine kurulacak arıtma tesisinin 2012 yılında ihaleye çıkarak yapımına başlanılacağını ve bir yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: