Kaymakamdan eğitim yılı mesajı

Kaymakamdan eğitim yılı mesajı

Kaymakamdan eğitim yılı mesajı
Eğitim 19.09.2011 15:09:00 2448 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, yayınladığı mesaj ile bugün başlayan eğitim yılını kutladı. Açıklamasında öğrenciler, öğretmenler ve velilere seslenen Aktaş; “Çağımızda bütün sosyal, kültürel ve ekonomik meselelerin bilimin yardımı ve rehberliği ile çözüldüğü bir gerçektir. Bu zaruret, milletleri geniş ve güçlü bir nesil yetiştirmeye zorlamaktadır. Çünkü toplumun ihtiyaç duyduğu hamleleri yapabilecek tek güç, bilimle donatılmış aydın fertlerdir” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Darende’de de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2011-2012 eğitim öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olunduğunu kaydeden Mehmet Aktaş, açıklamasında öğrencilere seslenerek; “En büyük düşmanınızın tembellik ve cehalet, en büyük dostunuzun güzel ahlak, en güçlü silahınızın da bilgi olduğunu asla unutmayın. Sizlere sürekli okumayı ve düzenli olarak çok çalışmayı tavsiye ediyorum” dedi.

Kaymakam Aktaş geleceğin teminatı olan öğrencileri, Türk Milli Eğitiminin genel amacı doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirmek amacıyla, gençlere toplum ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu önemli sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti.

Açıklamasında çağdaş toplum olabilmenin yolu öğretmenlerden geçtiğine işaret eden Mehmet Aktaş; “Öğretmen; bilgi verir, davranış kazandırır, öğretir, ışık saçar, eğitir. Yetiştirdiği genç beyinlere çağdaş bilgi ve bilimin yanı sıra, milli kültürümüzü, vatan ve millet sevgisini, evrensel değerleri aşılar. Çevreyle iç içe, toplumla bütünleşmiş, değişim ve gelişime açık eğitim yuvaları olarak 2011-2012 eğitim öğretim yılını hep birlikte başarıyla tamamlayacağımız noktasında sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır” ifadesini kullandı.

Öğrencilerin, okulda ve hayattaki başarısının toplumda özellikle velilerin en önemli hedefi olduğunu dile getiren Aktaş açıklamasını şu şekilde tamamladı; “İlçe yöneticileri olarak velilerin her türlü destek ve eleştirilerine önem veriyoruz. Okullarımızda olup bitenlere sırtınızı dönmeyiniz. Okul yönetimi ve öğretmenlerle sürekli iletişim ve işbirliği içinde olunuz. Okul içinde olduğu kadar, okul dışında da çocuğunuzla ilgilenerek, onu en iyi şekilde yetiştirme gayretinde olacağınızdan eminim”


Anahtar Kelimeler: