Afrika´daki insanlık dramına sessiz kalınmadı

Afrika`daki insanlık dramına sessiz kalınmadı

Afrika´daki insanlık dramına sessiz kalınmadı
Gündem 1.09.2011 12:41:00 1889 0

Başbakanlık’a bağlı Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (TİKA) düzenlediği organizasyonla insanlık dramı yaşanan Afrika ülkelerinden Somali ve Sudan’a Hulûsi Efendi Vakfı tarafından gıda yardımı ulaştırıldı.

Hulûsi Efendi Vakfı, bağışçılarının desteğiyle Afrika`nın insanları açlıkla savaşan ülkeleri Somali ve Sudan’da 5 bini aşkın kişiye gıda yardımı yaptı. İçerisinde 25 kiloluk temel gıda maddeleri bulunan koliler kamplarda kalanlar başta olmak üzere değişik şehir ve köylerde dağıtıldı.

Yardım kardeşliğine teşekkür

Sudan’da yardım kolilerinin hazırlanmasına Hartum Valiliğindeki görevliler ile askerler de katıldı. Ekipler Başkent Hartum’un dışındaki köylere çamur nedeniyle ulaşmakta zorlandı. Kamyonlara yüklenen yardım kolileri TİKA görevlileri ve Sudanlı yetkililerin desteğiyle ihtiyaçlılara ulaştırıldı. Yardımlar, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Sudanlılara dağıtılarak ihtiyaçlarının giderilmesine bir nebze olsun katkı sağlandı. Türkiye’den gelen yardımları sevinçle kabul eden Sudanlılar, gösterilen kardeşliğe teşekkür etti.

Hayat savaşı verenlere destek

Hulûsi Efendi Vakfı’ndan yapılan açıklamada, yokluğun pençesinde hayat savaşı veren Afrika ülkelerine yardım eli uzatılarak önceki yıllarda olduğu gibi bölge halkının ihtiyaçları yönünde katkı sağlandığı bildirildi.

Vakfın bu yıl Ramazan ayında Hindistan, Somali, Sudan ve Bosna Hersek’te 10 bini aşkın kişiye yardım dağıttığı ifade edildi. Vakıf tarafından ayrıca yardım dağıtılan ülkelerde iftar ikramları da yapılarak Türk milletinin ihtiyaç sahibi dünya uluslarının yanında olduğunun bir kez daha ortaya konduğu dile getirildi.


Anahtar Kelimeler: