Bekir Ilıcak çözümü

Bekir Ilıcak çözümü

Bekir Ilıcak çözümü
Gündem 1.09.2011 12:37:00 4947 0

Darende’de geçtiğimiz yıl yapımı başlatılan Meslek Yüksek Okul inşaatı hayırsever işadamı hemşehrimiz Bekir Ilıcak tarafından tamamlanıyor. Binanın yapımını başlatan DASEV devreden çıkarken, okula 3 milyon 500 Bin TL tutarındaki tüm maddi kaynağı sağlayan Bekir Ilıcak’ın adı verilecek.

MYO, peş peşe şoklar yaşattı

Yılların hayali olan Meslek Yüksek Okulu, peş peşe gelen şok haberlerle Darende’nin gündemine oturdu. Beklentilerin aksine okul, LYS tercih formunda yer almadı, ardından binanın tamamlanması için Bekir Ilıcak’tan yardım istendi.

Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Ilıcak, isminin verilmesi şartıyla okulun maliyetinin tamamını karşılama sözünü verdi. Rönesans İnşaatın sahibi ünlü işadamı Erman Ilıcak’ın babası olan Bekir Ilıcak, sağladığı destekle daha önceden verdiği Darende’ye okul yaptırma sözünü erkene almış oldu. Bu arada okulun ek yerleştirmelerde tercih formunda yer alması da bekleniyor.

Bekir Ilıcak’ın adı verilecek

Bekir Ilıcak gazetemize yaptığı açıklamada, Darende’de yapılmakta olan Meslek Yüksek Okulu inşaatının tamamlanması için Adana’daki Darendeli işadamları ve DASEV yetkililerinin kendisine başvurarak destek vermesini istediğini bildirdi. Bekir Ilıcak; “Biz de siz çekilip çıkarsanız bu işi kendi başımıza tamamlarız dedik. Bizim Darende’ye okul yaptırma sözümüz vardı, bu işe önceden gönül koymuştuk. İsmim verilecek okulun kapsamını biraz daha genişletme düşüncesindeyiz.” dedi.

Ilıcak, paraları ödeyecek

Bekir Ilıcak; “Kimseye para verin demiyoruz, para koyarak bu işi bitireceğiz. Müteahhidin hak edişini verip, DASEV’in parasını da kendilerine ödeyeceğiz. Aldıkları parayla DASEV Darende’ye başka bir hayır hizmeti yapar diye düşünüyorum” diye konuştu.

İstihdama yönelik bölümler istiyor

Meslek Yüksek Okulunda eğitim görecek Darendeli gençler başta olmak üzere tüm öğrencilerin mezun olduklarında kolay iş bulacakları istihdama açık bölümler olmasını düşündüklerini dile getiren Bekir Ilıcak açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Üniversitenin karar kıldığı bölümlere ilave olarak okulda Harita Kadastro, İnşaat Teknikerliği ve Elektrik Teknikerliği bölümleri olmasını istiyoruz. Tabi bunlar İnönü Üniversitesi Rektörünün müsaadesi ile diğer formalitelerin yerine gelmesine bağlı. Belediye Başkanı bizim taleplerimizi Rektör Beyle görüşüyor, onlar da yardımcı olmak istiyorlar. Prosedürlerin tamamlanması ve binanın bitmesiyle kısa süre içerisinde okul açılabilir. Devamı için de gereken desteği sağlayacağız”


Anahtar Kelimeler: