Yeşiltaşa yeni okul

Yeşiltaşa yeni okul

Yeşiltaşa yeni okul
Eğitim 13.10.2008 13:36:00 2900 0

Darende’ye bağlı Yeşiltaş Köyü’ne Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı ödenekle Özel İdare tarafından 8 derslikli yapılan yeni okul binasının inşaat çalışmaları sürdürülüyor. Darende Kaymakamı Vural Karagül, eski binaları kötü şartlarda olan okulun yıkılarak yeniden yapıldığını kaydetti. Halen eski okul binasının ilave kısmında öğrenimin devam ettiğini ve en kısa sürede öğrencilerin yeni binaya geçeceğini bildiren Karagül, okulun 500 Bin YTL’ye mâlolduğunu ifade etti.

110 öğrencisi var

Kaymakam Karagül yaptığı açıklamanın devamında; "Yeşiltaş Köyümüzde 110 öğrencinin öğrenim gördüğü eski okul binasının yerine yenisi inşa edilmektedir. 600 metrekare üzerine 3 kattan oluşan bina bin 800 metrekare kullanım alanına sahip. 8 derslik ve 2 laboratuar bulunan okul binasındaki inşaat çalışmaları süratle devam etmektedir. En kısa sürede öğrencilerimizi yeni binaya alacağız" dedi.

Öğrencilerin halen eski okul binasına ilave olarak yapılan yerde ikili öğretimle eğitimlerini sürdürdüklerini bildiren Kaymakam Karagül; "Öğrencilerimiz kısa bir süre belki biraz sıkıntı çekecek ama daha sonra oldukça rahatlayacaktır. Yeni binamız tüm ihtiyacı karşılayacak düzeydedir" diye konuştu.

Yeşiltaş’ın göç vermeyen bir köy olduğunu ve buna oranla öğrenci sayısının sürekli aynı düzeyde gittiğini kaydeden Vural Karagül, yenilenen okul binasının köyün önemli bir ihtiyacını gidereceğini kaydetti. Karagül ayrıca köye yeni okul binası yapılması için gayret gösteren İl Genel Meclis Üyelerine de teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: