Somuncu Baba´ya TV ilgisi

Somuncu Baba`ya TV ilgisi

Somuncu Baba´ya TV ilgisi
Gündem 1.09.2011 11:54:00 2142 0

Televizyon kanalları Ramazan ayı dolayısıyla dini mekanlarda programlar çekerek izleyicilerine daha etkin ulaşmayı hedefledi. Ülkemizin inanç turizminin önemli durak noktalarından birisi olan Darende’de Somuncu Baba Külliyesini çok sayıda televizyon kanalı iftar ve Ramazan’la ilgili programlarında doğal stüdyo olarak kullandı.

TRT 6 kanalı Kadir Gecesi özel programı için Somuncu Baba Külliyesinde çekimler yaptı. Namazgaha kurulan kamera ve ışık sistemleriyle adeta bir platoya dönüştürülen alanda sunucu Muzaffer Gürler, konuklarını ağırladı. Tasavvuf musikisi sanatçıları Emrah Güneş ve Osman Durak eserler seslendirdi. Program çekimlerinde ayrıca çeşitli saz ve enstrümanlarla sanatçılara eşlik edildi.

Mekanı özellikle seçtiler

Programı hazırlayan ve sunan Muzaffer Gürlek, Somuncu Baba Külliyesinin son yıllarda çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmesinden ötürü tanıtımına katkı sağlaması amacıyla çekimler için özellikle seçtiklerini dile getirdi.

Gürlek; “İnanç dünyamıza ışıklar saçan Anadolu’nun manevi mimarlarından Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi’nin yurdu olan Darende’deki külliyede yaptığımız çekimleri Kadir Gecesinde yayınlayacağız. Tarihi mekan doğal güzellikler ve manevi atmosferiyle bizim için bulunmaz bir yerdi. İzleyicilerimize Kadir Gecesi gibi bin aydan daha hayırlı bir gecede böylesine güzel bir mekandan sesleneceğimiz için mutluyuz” dedi.

İftara canlı bağlantı

TRT 6 kanalı 9 Ağustos 2011 günü “Dema Fitarê” adlı iftar saatinde yayınlanan programı için canlı yayın yaptı. Hergün farklı il ve yerlerden bağlantılarla izleyicilere iftar coşkularını yansıtan kanal, Ramazan kültürüne ilişkin konuları Somuncu Baba Külliyesinden paylaşmaya çalıştı. Fesih Taş’ın sunuculuğunu yaptığı programda külliye ve Somuncu Baba ile ilgili bilgiler verildi.

TV net canlı yayın yaptı

Somuncu Baba’dan canlı yayın yapan bir başka kanal ise Tv NET oldu. 5 Ağustos 2011 günü kanalın ‘Hilal Göründü’ adlı iftar programına canlı bağlantı yapıldı. Afrika ülkeleri ile Türkiye’deki bazı kentlerden canlı bağlantılar yapılan programda sunucu Burak Koçyiğit Somuncu Baba’daki iftar coşkusunu izleyicilerle paylaştı.

Programdaki canlı yayın sırasında Hulûsi Efendi Vakfı Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli vakfın hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Kesenceli, Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerinde organize ettikleri iftar ikramları ile Ramazan ayı dolayısıyla yapılan yardımlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Somuncu Baba Camisi Müezzini Musa Tektaş da, önünden canlı yayın gerçekleştirilen tarihi mekan ile içerisinde türbesi bulunan Somuncu Baba ve Osman Hulûsi Efendi hakkında bilgiler verdi. Tektaş, Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi’nin şiirlerinden dörtlükler seslendirdi.

Ayrıca Malatya’nın ulusal kanalı olan Vuslat Tv de yaptığı çekimlerle ‘Seccadem’ adlı programda Somuncu Baba Külliyesi’ni tanıttı.


Anahtar Kelimeler: