ATV motorlarıyla safari keyfi

ATV motorlarıyla safari keyfi

ATV motorlarıyla safari keyfi
Gündem 1.09.2011 11:52:00 1771 0

Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Darende’de doğa ve su sporları aktivitelerine bir yenisi daha eklenerek ATV motorlarıyla geziler düzenlenmeye başlandı.

Darende Rafting Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DRAFT) Başkanı Celalettin Ateş, her geçen gün artan turizm hareketliliğinde taleplere yetişmek ve alternatif aktiviteler üretmek amacıyla ilçeye gelen konukları ATV motorlarıyla gezdirerek doğa harikası kanyonları farklı açılardan gösterme olanağı sunduklarını bildirdi.

Farklı etkinliklere ilgi

Darende’nin keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Celalettin Ateş, Tohma Çayı’nda rafting, Zengibar Kalesi ve kanyonlarda trekking, ilçe semalarında microlightla uçuş keyfine yeni bir aktivite olarak ATV motorlarıyla safariyi de ekleyerek, her kesimden insanın zevkine göre farklı etkinliklerle turistlerin ilçeden memnun ayrılmasını planladıklarını ifade etti.

Doğayla iç içe motor keyfi

DRAFT Başkanı Ateş; “ATV motorları günümüzün sıkıcı dünyasından kopup, kendine biraz vakit ayırarak, heyecan yaşamak isteyenler için tasarlanmış bir araçtır. Motosiklet sürmekten korkanların ama bu zevki tatmak isteyenlerin vazgeçilmezidir. ATV motorlarımızla rehberimiz eşliğinde konuklarımızı belirlediğimiz parkurda gezdiriyoruz. Geziler sırasında Darende’yi panoramik şekilde izleyen misafirlerimiz, Zengibar Kalesi’ndeki tarihi haşmeti, yalçın kayalıkların tepesindeki mağaraları, doğal güzelliklere sahip Tohma Çayı’nı ve kanyonlarımızı bugüne kadar çok fazla bilinmeyen açılardan görme olanağına kavuştu. Doğa ile iç içe bir ortamda adrenalinli bir motor keyfiyle ilçemizi tanıyan konukların yaşadıkları heyecanlı anıları sevdikleriyle paylaşması Darende’nin daha fazla tanınması demektir” diye konuştu.

Ateş ayrıca aktiviteleri, ilçenin çekim merkezi olan Somuncu Baba Külliyesi civarındaki doğa turizmi ofislerinden organize ettiklerini ve gelen birçok insanın uğradığı tarihi mekanın yanı başında alternatifli doğa sporları sunulmasının vatandaşları memnun ederek, büyük ilgiyle karşılandığını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: