Teşekkür ziyaretinde unutulmayacak anı

Teşekkür ziyaretinde unutulmayacak anı

Teşekkür ziyaretinde unutulmayacak anı
Gündem 1.09.2011 11:49:00 1919 0

Ülkelerindeki vatandaşları sağlık taramasından geçiren doktorlara rehberlik yapan 3 Senegalli öğrenci, teşekkür ziyareti için geldikleri Türkiye’de Darende’deki Tohma Çayı’nda hayatlarında ilk defa rafting yaptı.

Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) Başkanı hemşehrimiz Dr. Necmettin Gürbüz kente gelen Senegalli konukları gezdirerek ülkemizin zenginliklerini tanıtmaya çalıştı.

Senegal’de rehberlik yapmışlar

Gürbüz, geçtiğimiz Nisan ayında dernek olarak Senegal’e giderek 12 bin kişiyi sağlık taramasından geçirdiklerini bu sırada başkent Dakar’daki Yavuz Selim Türk Koleji öğrencisi üç gencin kendilerine rehberlik yaparak insanlarla iletişimlerini sağladığını kaydetti. Necmettin Gürbüz, Senegal’deki temasları sırasında rehberlik yapan Hatice, Gnnyiye ve Groru’nun Türkiye’ye gelerek iade-i ziyarette bulunup vatandaşları adına teşekkürlerini bildirdiklerini ifade etti.

Dr. Gürbüz ülkemizde ağırladıkları Senegalli konuklarına Malatya’yı tanıtırken Darende’ye geldiklerini ve ilçedeki tarihi mekanları büyük bir keyifle gezdiklerini bildirerek; “Konuklarımız, tarih, doğa ve kültürel zenginliklerimizle dolu Darende’de rafting yaptılar. Öğrencilerimiz hayatlarında ilk defa rafting yaptıklarını ve bundan büyük bir keyif aldıklarını söyledi” dedi.

Unutulmayacak anılar

Türkçe’yi çok güzel konuşan öğrencilerden Gnnyiye Kounta; “Senegallileri dost ve kardeş görerek sağlık hizmeti sunan doktorlarımıza teşekkür için geldiğimiz bu ziyarette unutulmaz anılar yaşadık. Özellikle cennet gibi güzelliklere sahip Darende’de tarihi ve kültürel mekanlar ile doğal yaşam alanlarını gezdik. Ben ve arkadaşlarım ilk defa rafting yaptık. Buraya gelirken böyle güzel bir hatıra ile döneceğimiz aklımıza gelmezdi. Bizim ülkemizde böyle şeyler pek yoktur, ailemize ve arkadaşlarımıza göstermek için rafting hatıralarımızı fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirdik” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: