Köylerin alt yapı çalışmaları devam ediyor

Köylerin alt yapı çalışmaları devam ediyor

Köylerin alt yapı çalışmaları devam ediyor
1.09.2011 11:34:00 5822 0

Darende’nin bazı belde ve köylerinde doğal afetler nedeniyle zarar gören yerlerin yeniden yapılması için Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nden gönderilen 100 bin TL’lik ödenekle, köylerde alt yapıyla ilgili birçok mesele halledildi.

Edinilen bilgilere göre,  Irmaklı, Yeniköy ve Şendere Köylerinde yetersiz gelen kanalizasyon sistemlerine ek yapıldı. Gaziköy ve Yarımca Köyü arasındaki yolun iki ayrı noktasında güzergah değişikliği yapılarak, özellikle kış aylarında kar ve tipiden dolayı yaşanan kapanma sıkıntısı ortadan kaldırıldı. 1.5 kilometrelik yeni açılan yol ile iki köy arasındaki ulaşımın daha rahat olması sağlandı. Yine aynı çalışma kapsamında Yarımca’nın köy içi yolları da düzenlendi.

Gelen ödenekle ayrıca Ayvalı İlköğretim Okulu’nun lavabolarındaki fayanslar yenilenirken, çatı olukları da tamamen değiştirildi. Aynı şekilde Balaban İlköğretim Okulunun çatı olukları yenilenerek, yaşanan sıkıntı giderilmiş oldu.

Bu arada Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Özel İdare tarafından ikinci kat asfalt yapılan yollar vatandaşları memnun etti. Çukurkaya Köyü Muhtarı Kadir Kayacı ikinci kat asfaltla köylerinin yenilenen 3 kilometrelik yolundan dolayı Kaymakam Mehmet Aktaş ve öteki yetkililere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: