Bayramda onlar unutulmadı

Bayramda onlar unutulmadı

Bayramda onlar unutulmadı
Gündem 29.08.2011 18:14:00 1826 0

Hulusi Efendi Vakfı tarafından Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi`nin tespit ettiği ihtiyaç sahibi sığınmacılara gıda yardımı dağıtıldı, bayram şekeri hediye edildi.

Adana`da Köprü Yardımlaşma Derneği ve Es- Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı işbirliğiyle, Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi`nin tespit ettiği ihtiyaç sahibi sığınmacılara gıda yardımı dağıtıldı, bayram şekeri hediye edildi.

Afganistan, İran, Irak ve Filistin`den sığınmacı olarak Adana`ya gelen 200 kişilik 68 aile sevindirildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Avcı, "Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Biz de komşularımızla kaynaşmış, ekmek, tuz ve külümüzü bile paylaşmışız. Yardım için ulaşılmayan nokta yok. Nerede bir çığlık varsa, biz de varız. Bu amaçlarla yeni köprüler yaptık" dedi. Avcı, hayırseverlere teşekkür etti.

Yabancılar Şubesi Müdürü Korkmaz Polat, Türkiye`deki 40 ilde mültecilerin Birleşmiş Milletler tarafından konuşlandırıldığını söyledi. Adana`da 300`ü aşkın Irak ve Filistinli mültecinin geçici olarak kaldığını hatırlatan Polat, "Millet olarak bu kişilere şefkat elimizi uzatıyoruz. Misafirlerimiz evlerini kendileri tutuyor. Devletimiz ve hayırseverlerimiz de ihtiyaç sahiplerine ellerini uzatıyor. " diye konuştu.

Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ise, millet olarak her zaman mazlum ve mağdurların yanında olduklarını belirterek, "Kur`an-ı Kerim`de Rabbimiz, `Bütün müminler kardeştir` diyor. Biz de kardeşlerimize kardeşliğin gereği çeşitli hediyeler vererek paylaştık. Keşke vatanlarında koşullar iyi olsaydı orada kalsaydınız. Bugün şehrimizde geçici olarak misafir ettiğimiz sığınmacılara Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı`nın da destekleriyle yardımcı olmaya çalıştık. Yardımlarımıza devam edeceğiz " diye konuştu.

Dağıtım programına Yüreğir Emniyet müdürü Erdal Cilasun, Yabancılar Şubesi Müdürü Korkmaz Polat ile Es- Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Adana Temsilcisi Levent Özkanlı da katıldı. Hediyelerini alan mülteciler kendilerine el uzatan hayırseverlere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: