14 hafız törenle icazet aldı

14 hafız törenle icazet aldı

14 hafız törenle icazet aldı
Gündem 21.08.2011 15:00:00 3188 0

Hulûsi Efendi Erkek Yatılı Kur’an Kursunda eğitimini tamamlayan 14 hafıza törenle icazetleri verildi. Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, Cumhuriyet tarihinde Darende’de ilk defa erkek hafızlar yetiştiğini bildirdi.

Hafızlar için Somuncu Baba Camisinde düzenlenen törene Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, İlçe Müftüsü Nurdoğan Türk, Akçadağ Müftüsü Mehmet Fatih Karadaş, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, eğitimli insanların topluma daha yararlı olduğuna inandığını belirtti. Kaymakam Aktaş; “Ülkemizdeki önemli bir inanç merkezi olan Darende’mizde hafızların yetişmesi güzel bir çalışma. Üstelik ilk defa erkek hafızların yetişmiş olması da ayrıca bir gelişmedir” dedi.

En büyük katkı Vakfın

İlçe Müftüsü Nurdoğan Türk de Darende’de Cumhuriyet tarihinde ilk defa erkek hafızlar yetiştiğini bildirerek; “Darende’miz bugün yeni bir doğuşu, yeni bir başlangıcı yaşamaktadır. Darende’nin dini hizmetlerden üst seviyede yararlandığına inanıyoruz, birçok yerde ve hatta illerde hafızlık kursu yok iken bizim ilçemizden erkek hafızların yetişmesi burayı diğer yerlerden ayıran özelliklerden birisidir. Kur’anı Kerimin yazılı kaynağı gibi canlı taşıyıcıları olan hafızlar önemli bir değerdir. Hafızlarımızın yetişmesine ciddi katkılar sağlayan Hulûsi Efendi Vakfına şükranlarımızı bildiriyoruz” diye konuştu.

Hulûsi Efendi Vakfı Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli ise insanlığın ihtiyaç duyduğu birçok alanda hizmetler üreten vakfın eğitim konusunda da ciddi çalışmaları olduğunu dile getirerek, hafızlık eğitimine de katkı sundukları ifade etti.

Bilgisayar destekli eğitim

Hulûsi Efendi Erkek Yatılı Kuran Kursu Müdürü Aydın Duman da bilgisayar destekli hafızlık eğitimini de devreye sokarak yakaladıkları başarıyı daha da ileriye götürmeyi hedeflediklerine işaret etti.

Duman konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Hafızlık eğitimiyle ilgili programların kurulu olduğu 20 bilgisayar bulunan laboratuarımızda en üst düzeyde eğitim alt yapısı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm sınıflarımızda bilgisayarlı projeksiyon cihazı bulunmaktadır ve hedefimiz akıllı tahtayla eğitim vermektir”

Konuşmaları ardından Mısır el-Ezher Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Hafız Hüseyin Türkkan ile mezun hafızlar Kur’an tilavet etti.

Müftü Nurdoğan Türk, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan plaket ve şükran belgesini, sundukları katkılardan dolayı Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’e takdim etti.

Müftülük ve vakıf tarafından kurs hocaları, Osman Ormağ, Mustafa Arslan ve Veli Ulu’ya da çalışmalarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi. Törenin sonunda hafızlara icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.


Anahtar Kelimeler: