60 bin kişiye iftar verildi

60 bin kişiye iftar verildi

60 bin kişiye iftar verildi
Gündem 13.10.2008 13:19:00 1783 0

Resul Kesenceli yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllarda uygulamalarını başlattıkları ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırma, Somuncu Baba sebil ekmeği dağıtımı, gıda paketleri, zekat ve fitre yardımlarının bu yıl da yapıldığını belirtti. Kesenceli iftar sofraları kurularak binlerce kişiye yemek ikram edildiğini söyleyerek, çeşitli illerdeki iftar çadırlarından 60 bin kişinin faydalandığını kaydetti.

On bir ayın sultanı Ramazan dolayısıyla Hulûsi Efendi Vakfı tarafından çeşitli alanlardaki yardımlara arttırılarak devam edildi, Vakıf Müdürü Resul Kesenceli çeşitli illerdeki iftar çadırlarından 60 bin kişinin faydalandığını kaydetti. Resul Kesenceli yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllarda uygulamalarını başlattıkları ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırma, Somuncu Baba sebil ekmeği dağıtımı, gıda paketleri, zekat ve fitre yardımlarının bu yıl da yapıldığını belirtti. Kesenceli iftar sofraları kurularak binlerce kişiye yemek ikram edildiğini söyleyerek, çeşitli illerdeki iftar çadırlarından 60 bin kişinin faydalandığını kaydetti.

350 bin sebil ekmek dağıtıldı

Kesenceli yaptığı açıklamada; "Vakfımız tarafından Darende başta olmak üzere çeşitli illerimizde yaşlı, kimsesiz, evinde yemek yapamayacak derecede düşkün, ihtiyaç sahibi 250 aileye sıcak yemek yardımı yapıldı. İhtiyaçlı olan yaşlılarımızın Ramazan boyunca sıcak yemeklerle iftarlarını yapmalarını sağladık. Yıllardır bir gelenek olarak sürdürdüğümüz Somuncu Baba Sebil Ekmeğinden bu yıl da Ramazan ayında çeşitli illerimizde 350 bin adet dağıtarak, Somuncu Baba’mızın aziz hatırasını yaşatmaya devam ettik.

Yardımlar ülke genelinde

İhtiyaç sahibi ailelere içerisinde un, yağ, şeker, pirinç, fasulye, nohut, çay, makarna, bulunan gıda kolilerimizi, Türkiye genelinde 55 noktada hizmet veren resmi temsilci ve gönüllülerimiz vasıtasıyla ulaştırdık. Gerekli incelemeler sonucunda tespit edilen 3 bin ihtiyaç sahibi kişiye eğitim ve sosyal yardım alanlarında kullanılmakta olan zekât yardımları yaptık" dedi.

Resul Kesenceli, geçtiğimiz yıllarda uygulamaya koydukları ihtiyaç sahibi insanlara iftar ikramlarında bulunma geleneğini artırarak sürdürdüklerini bildirerek; "Vakfımız tarafından bu yıl İstanbul, Ankara, Bursa, Malatya, Konya, K.Maraş, Adana, Sivas, G. Antep, İzmir, Mersin ve Kayseri illerinde toplam 23 noktada 60 bin ihtiyaç sahibi insana iftar çadırında yemek verdik, ikramlarda bulunduk" diye konuştu.

Eğitim yardımları devam etti

Kesenceli açıklamasında ayrıca eğitim-öğretim döneminin başlaması münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı yapıldığını ve 2 bin öğrenciye yardım ulaştırıldığını bildirdi.

Milletimizin birlik ve beraberliğinin temelinde olan yardımlaşma duygusuyla hayır hizmetlerini sürdürerek insanlara ışık olmaya devam ettiklerini kaydeden Resul Kesenceli, isteyen vatandaşların vakfa bağışta bulunarak, insanların ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlayabileceklerini de belirtti.


Anahtar Kelimeler: