Tv NET iftarda Darende´den canlı yayın yaptı

Tv NET iftarda Darende`den canlı yayın yaptı

Tv NET iftarda Darende´den canlı yayın yaptı
Gündem 6.08.2011 10:48:00 3605 0

Afrika ülkeleri ile Türkiye’deki bazı kentlerden canlı bağlantılar yapılan programda sunucu Burak Koçyiğit Somuncu Baba’daki iftar coşkusunu izleyicilerle paylaştı.

Programdaki canlı yayın sırasında Hulusi Efendi Vakfı Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli vakfın hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Kesenceli, Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerinde organize ettikleri iftar ikramları ile ramazan ayı dolayısıyla yapılan yardımlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Somuncu Baba Camisi Müezzini Musa Tektaş da, önünden canlı yayın gerçekleştirilen tarihi mekan ile içerisinde türbesi bulunan Somuncu Baba ve Osman Hulusi Efendi hakkında bilgiler verdi. Tektaş, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’nin şiirlerinden dörtlükler seslendirdi.

Hergün yaklaşık bin kişiye iftar ikramı yapılan Somuncu Baba Külliyesi namazgahından görüntüleri izleyicileriyle paylaşan programın sunucusu Burak Koçyiğit, iftar saatinde farklı il ve önemli dini mekanlarda canlı bağlantılar yaptıklarını söyledi. Koçyiğt, inanç turizminin ülkemizdeki önemli durak noktalarından birisi olan Somuncu Baba Külliyesi’ni de programlarında tanıtarak vatandaşların yaşadığı iftar coşkusunu kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: