Yardımlaşma doruğa çıkıyor

Yardımlaşma doruğa çıkıyor

Yardımlaşma doruğa çıkıyor
Gündem 2.08.2011 19:11:00 2512 0

Hulûsi Efendi Vakfı yılın diğer zamanlarına oranla Ramazan’da daha fazla yardım yapacak. Gıda kolileri, kurban eti yardımı ve iftar sofraları ile ikramlarda bulunacak olan vakıf ayrıca yaşlı ve bakıma muhtaçların da iftarlarını sıcak yemekle yapmasını sağlayacak.

Türkiye’nin önde gelen hayır kuruluşları arasında yerini alan Hulûsi Efendi Vakfı’ndan yapılan açıklamada önceki yıllarda olduğu gibi dayanışma ve paylaşma ruhunu artırarak devam ettirmek için bağışçılarından gelen yardımların yurt çapında ve dünyadaki çeşitli ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı kaydedildi.

Bosna Hersek ve Sudan’da 10 bin kişilik gıda kolisi dağıtacak olan vakıf ayrıca 5 bin kişiye iftar ikramında bulunacak. Kesilen hayır kurbanlarının etleri de ihtiyaçlılara dağıtılacak. Bosna Hersek’te 1995 yılında yapılan katliamın gerçekleştiği Srebrenitsa başta olmak üzere 4 ayrı şehirde yapılacak iftar ikramlarına işadamları ile vakıf yetkilileri de katılacak.

Türkiye genelinde temsilcilik ve gönüllüleri aracılığıyla çeşitli şehirlerde 30 bin kişilik gıda kolisi dağıtacak olan vakıf, 10 ilde de iftar sofraları açacak. Bu yıl 100 bin kişiye iftar ikramı yapılması planlanıyor.

Darende Somuncu Baba namazgahında Ramazan ayı boyunca toplam 30 bin kişiye iftar ikramı yapılması geleneğinin sürdürüleceği kaydedilen açıklamada ilçede tespit edilen 70 farklı adrese de hergün 215 kişilik sıcak yemek götürüleceği vurgulandı.


Anahtar Kelimeler: