Hizmetleriniz gururumuzdur

Hizmetleriniz gururumuzdur

Hizmetleriniz gururumuzdur
Gündem 2.08.2011 19:00:00 2817 0

Abdullah Zaimoğlu; “her geçen gün artarak tüm dünyaya yayılan hizmetleriniz, hepimizin gururudur”

Yaptığı hayır hizmetleriyle tanınan işadamı hemşehrimiz Abdullah Zaimoğlu, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Hulûsi Efendi’nin insanlığa hizmet için açtığı çığırın günümüzde büyüyerek devam ettiğini belirten Zaimoğlu “Her geçen gün artarak tüm dünyaya yayılan hizmetleriniz, hepimizin gururudur” dedi.

Adana’da ticaret yapan Abdullah Zaimoğlu sıla-i rahim için bulunduğu Darende’de Hulûsi Efendi Vakfı’nı ziyaret etti. Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş’le görüşen Zaimoğlu, Darende’den başlayarak tüm dünyaya yayılan vakfın hizmetlerinin herkes tarafından örnek gösterildiğini bildirdi.

Darende ve Türkiye’nin gururu

Abdullah Zaimoğlu; “Muhterem babanız Hulûsi Efendi, gerek ilçemizde gerekse de başka yerlerdeki insanların elinden tutarak düşkünleri gözeterek, eğitim ve sağlık gibi konularda toplumun önünde model bir liderdi. Bugün onun açtığı çığırın günbegün artan hizmetlerle kontrolünüzdeki vakıf tarafından tüm dünyaya yayılmış olması bir Darendeli olarak hepimizi gururlandırmaktadır. Darende denilince hep ilk söz olarak Somuncu Baba’yı, Hulûsi Efendi’yi vakfı ve sizleri soruyorlar, bu değer kıymetini bilenler için çok önemlidir. Birçoklarının vakfın hizmetlerini örnek gösterdiğini büyük bir memnuniyetle duyuyoruz. Hulûsi Efendi’nin arzuladığı tüm eser ve çalışmaları fazlasıyla yerine getirmeniz insanlığa hizmete bakış açınız ile başarınızın göstergesidir. Bu kapsamda bizler elimizden geldiğince sizlerin yanında ve destekçisiyiz” diye konuştu.

Hizmet teşvik ederdi

Hulûsi Efendi’nin hayır hizmetlerinde öncü olduğu kadar başkalarını da hayır yapmaya teşvik ettiğine değinen Abdullah Zaimoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Darende Çarşı Camisinin yapımı için bizi teşvik ettiklerinde maddi olarak gücümüzün yetip yetmeyeceğini içimizden geçirerek düşünüyordum, ‘Allah hayır hizmetlerinde koşanları yolda bırakmaz’ buyurdular. Gerçekten Allah bize öyle kapılar açtı ki, şaştık kaldık, cami nasıl yapıldı bizde anlamadık. Rahmetli Mimar Yücel Sarı’nın da gayretleri ile ahiretimize de faydası olacak çalışmayı Hulûsi Efendi’nin önderliğinde tamamladık”

Hamidettin Ateş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Zaimoğlu’na çeşitli hediyeler verdi.


Anahtar Kelimeler: