Nuran Altunbaş öğrencilerini gezdirdi

Nuran Altunbaş öğrencilerini gezdirdi

Nuran Altunbaş öğrencilerini gezdirdi
Gündem 2.08.2011 18:36:00 2439 0

Ankara’nın en başarılı ve köklü eğitim kurumlarından birisi olan Özel Çağrı Okullarının Kurucu Genel Müdürü Nuran Altunbaş öğrencilerine Darende’yi tanıttı. İlçemizin doğal, tarihi ve manevi güzelliklerini öğretmen arkadaşları ve öğrencilerinin de tanımasını isteyen Altunbaş, Darende’ye üç günlük bir gezi programı düzenledi.

Tiryandafil Otel’de konaklayan grup günübirlik gittikleri Malatya il merkezinde Vali Ulvi Saran’ın konuğa olarak kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Ziyaretin ikinci gününü Darende’ye ayıran grup Tohma Kanyonunda trekking yaptı. Somuncu Baba Külliyesi ve civarındaki alanları gezen grup Hulûsi Efendi Vakfı’nı ziyaret etti. Günpınar Şelalesi ile ilçedeki diğer turistik mekanları tanıma fırsatı bulan grup daha sonra Tohma Kanyonunda rafting yaptı.

İyi ki gezdik diyorlar

Geziye ilişkin bir değerlendirme yapan Nuran Altunbaş, öğrencilerin çok eğlendiğini ve gezi denilince akla sadece kıyı şehirlerimizin gelemeyeceğini gördüklerini söyledi. Altunbaş; “En önemlisi de manevi anlamda da doyurucu bir gezi yaşadılar. Böylelikle bir yılın da yorgunluğunu üzerlerinden atmış oldular. Ankara’ya döndüklerinde aileleri ve arkadaşlarına yüzlerindeki tebessümle Darende’nin güzelliklerini anlatacaklarından eminim. Hepsi iyi ki Darende’ye gelmişiz diyorlar” dedi.

Her geçen gün güzelleşiyor

Öğrencilerine baba ocağı olan Darende’yi tanıtmaktan gurur duyduğunu ifade eden Altunbaş; “Darende çok güzel bir coğrafya üzerine kurulu ve hemşehrilerim gerçekten memleketine sahip çıkıyorlar, her geçen gün Darende’yi güzelleştiriyorlar. Bizler de bu güzellikleri takip ediyor ve burayı güzelleştirenlerle de gurur duyuyoruz. Bizler gezi ekibimiz olarak çok memnun kaldık. İnşallah bu güzelliklerin ziyaretçileri her geçen gün artar ve Darende de layık olduğu ilgiyi fazlasıyla görür” diye konuştu.

Altunbaş, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş başta olmak üzere Hulûsi Efendi Vakfı yetkilileri ve gezilerinde kendilerine yardımcı olan herkese teşekkürlerini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: