İsmi yaşatılıyor

İsmi yaşatılıyor

İsmi yaşatılıyor
Gündem 13.10.2008 09:43:00 2234 0

Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi’nin oğlu Darendelilerin ‘ağabeyi’ olarak gönüllere taht kuran ve 2006 yılında vefat eden Ahmet Şemsettin Ateş’in adı yaptığı hizmetlerin karşılığı olarak isminin verildiği çeşitli yerlerde yaşatılıyor.

Ahmet Şemsettin Ateş’in adı, ilk olarak Darende Belediyesi tarafından yapımına vesile olduğu kendi evlerinin de bulunduğu Somuncu Baba Konutlarının yer aldığı caddeye verildi. Orman Mühendisi olan Ateş’in adı sonra Çevre ve Orman Bakanlığı’nda çalışan arkadaşlarınca Darende’nin il sınırındaki girişinde yer alan Yazıköy’deki alana oluşturulan ormana verildi. Ahmet Ateş’in adı son olarak da Hulûsi Efendi Vakfınca 100 orta öğrenim öğrencisinin ücretsiz olarak barındığı yurda verildi.

Ahmet Şemsettin Ateş adı

caddeye, ormana ve yurda verildi

Ahmet Şemsettin Ateş’in isminin verildiği cadde Darende Belediyesince kilitli parke ile kaplanarak düzenlendi. Çalışmaların devam ettiği cadde villaların önüne kadar kilitli parke ile kaplanacak. Malatya’nın ve Doğu Anadolu’nun girişi olan Darende’nin Yazıköy mevkiinde oluşturulan 10 dekarlık alana Ahmet Şemsettin Ateş’in okul arkadaşı Orman Bakanlığı Fidanlık ve Tohum İşleri Daire Başkanı Yunus Şeker’in gayretleriyle 5 bin çam fidanı dikildi. Hulûsi Efendi Vakfı tarafından da Darende’de öğrenim gören 100 orta öğrenim öğrencisinin barındığı yurda Ahmet Ateş’in adı verilerek ismi hayır hizmetleriyle ölümsüzleştirildi.

Hulûsi Efendi Vakfı Başkanı Hamidettin Ateş, ağabeyi Ahmet Şemsettin Ateş’in ismini ölümsüzleştirmek amacıyla caddeye veren Darende Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleriyle hatıra ormanı kurulmasına vesile olan Yunus Şeker’e teşekkür ettiğini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: