Kayısı satış noktalarına modern çehre

Kayısı satış noktalarına modern çehre

Kayısı satış noktalarına modern çehre
Gündem 2.08.2011 18:22:00 1688 0

Doğu illerini batıya bağlayan Malatya-Kayseri karayolunun Darende girişine kayısı ve yöresel ürünlerin standart alanlarda satılabilmesi için projelendirilen ‘Vitamin durakları’ yerleştirilmeye başlandı.

Kurulan vitamin duraklarında inceleme yapan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, güzergahı kullanarak çeşitli illere seyahat eden vatandaşların kayısı ve diğer yöresel ürünleri, satın alabilmeleri için düzenlenen yeni noktaların modern bir çehreye kavuştuğunu söyledi.

12 tane kurulacak

Kaymakam Mehmet Aktaş daha önce yol kenarında hem görüntü olarak hem de standart dışı satış yapıldığına vurgu yaparak; “Ahşap malzemeden, görünüm ve kullanışlı olarak imal edilen vitamin durakları kayısı satışlarını modern bir çehreye kavuşturmuştur. Darende’mizde Yukarıulupınar Köyü, Aşağıulupınar ve Balaban Beldelerinde başvuruda bulunan 12 vatandaşımız için vitamin durağı adı verilen yeni satış noktası kurulacaktır. Bunlardan 3 tanesi kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. Hali hazırda Malatya güzergahındaki bölünmüş yol yapım çalışması devam ettiğinden diğer vitamin durakları ilerleyen günlerde kurulacaktır. Vitamin durağının kurulacağı yer, başvuru sahibinin mülkü yada kiraladığı alan olmalıdır. Bunlar belli aralıklarla ve trafik akışını engellemeyecek şekilde uygun yerlere konulmaktadır” dedi.

Belli bir standarda ulaştı

İl Özel İdaresi, hazırladığı Sosyal Destek Programı (SODES) projesi ile yapılan 12 metrekarelik vitamin duraklarının tip proje olarak hazırlandığını ve başvuru sahiplerine bin TL karşılığında teslim edildiğini dile getiren Kaymakam Aktaş; “Darende’nin içerisinden geçen ve her gün çok sayıda aracın kullandığı Malatya-Kayseri karayolu ülkemizdeki önemli arterlerden birisidir. Yol kenarlarında düzenli ve sağlıklı satış yerlerine ihtiyacımız vardı. Vitamin durakları ile karayolu üzerinde dağınık ve kötü görüntüye sebep olunmasının önüne geçilmiştir. Sayın Valimiz Ulvi Saran’ın özel gayretleriyle tek tip ve düzenli bir şekilde ahşap yapılı sistem oluşturularak vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Pratik, portatif ve daha düzenli satış yapılmasına, bu sayede de Malatya`nın ve hemşehrilerimizin imajı konusunda olumlu kanaatler oluşmasına katkı sağlanmıştır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: