Fırtınadan mezarlık da nasibini aldı

Fırtınadan mezarlık da nasibini aldı

Fırtınadan mezarlık da nasibini aldı
Gündem 2.08.2011 18:17:00 1478 0

Darende’de çıkan şiddetli fırtına ve ardından gelen sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 15 dakika süren fırtına sırasında elektrik tellerinden oluşan şase tarihi bir mezarlıktaki kuru otları tutuşturarak büyük bir yangına sebep oldu.

2 Temmuz 2011 günü akşam saatlerinde çıkan fırtınada ilçe merkezindeki Hacıderviş Mahallesi Kurtbağı mezarlığı yanındaki trafonun tellerinde oluşan şase nedeniyle kuru otlar bir anda tutuştu. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm mezarlığı ve etrafındaki alanları saran yangın, çevrede paniğe neden oldu. Olay yerine hemen itfaiye ve polisler gelerek yangının söndürülmesi için çalışma başlattı. TEDAŞ ekibi de yangın alanında gelerek çalışmalara katıldı.

Polis evleri boşalttı

Yangının mezarlığın yanındaki evleri tehdit etmesi üzerine polis vatandaşlardan evlerini boşaltmasını istedi. Yarım saat süren bir çalışma ile yangın kontrol altına alınırken içerisinde çok sayıda tarihi mezarında bulunduğu alan küle döndü. Mezarlıktaki çok sayıda ağaç ta yangından zarar gördü.

Vatandaş hazırlıksız yakalandı

Fırtınanın ardından gelen sağanak yağış da vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Şiddetli rüzgar nedeniyle piknik ve mesire alanlarında bulunan vatandaşlar apar topar kalkarak araçlarına ulaşmaya çalıştı. Bu arada sağanak yağmura tutulanların bir kısmı sırılsıklam ıslanırken, bazıları üzeri kapalı alanlara ulaşmayı başardı.

Fırtına ve yağmur nedeniyle ilçede bir saat kadar elektrikler kesildi.


Anahtar Kelimeler: