Pehlivan Böke ye ödül

Pehlivan Böke ye ödül

Pehlivan Böke ye ödül
Gündem 12.10.2008 20:50:00 2449 0

Bu yıl 55’ncisi yapılan Zengibar Karakucak Güreşlerinde Hulûsi Efendi Vakfı adına yarışarak 90 kiloda birinci olan Elbistanlı Serdar Böke’ye altın ve plaket ödülü verildi. İki yıldır vakıf adına yarışarak rakiplerini yenen ve kilosunda şampiyon olan güreşçi vakıf tarafından altın ve plaketle ödüllendirildi.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş Serdar Böke’yi altın lira ve teşekkür plaketiyle ödüllendirdi. Vakıf adına yarışan pehlivanın elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirten H. Hamidettin Ateş; "İki yıldır vakfımız adına Zengibar er meydanında güreşerek kilosunda başarılar elde eden pehlivanımızı kutluyoruz" dedi.

Geçmişe sahip çıkılmalı

Merhum Hulûsi Efendi’nin güreş sporunu sevip, güreşçilere, gençlere sahip çıktığını söyleyen H. Hamidettin Ateş onun izinden gidenler olarak aynı anlayışı taşıdıklarını kaydetti. Ateş ayrıca; "Atasporumuz olan güreş yurdumuzda çeşitli organizasyonlarla yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu milletimizin geçmişine sahip çıkması demektir ve çok güzel bir tablodur. Millet olarak spora ve gençlerimize sahip çıkmalı, geleneklerimizi yaşatmalıyız. Bu anlamda vakfımız adına er meydanında kisbet giyerek, peşrev atıp güreşen ve rakiplerini yenen pehlivanımızı da başarılarından dolayı kutluyoruz. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde daha büyük başarılara imza atar" diye konuştu.

En unutulmaz ödül

Yarım asrı aşkın bir süredir yapılan Zengibar Karakucak Güreşlerinde 90 kiloda birinci olan Serdar Böke’de Hulûsi Efendi Vakfı adına yarışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Aldığı ödülün her şeyin üstünde olduğunu söyleyen Böke; "Güzel hizmetler yapan insanlar adına yarışmak ve onlardan böylesine bir ödül almak benim için en büyük şereflerden birisidir. Bugüne kadar aldığım en anlamlı ödül bu olmuştur, bundan sonra da vakıf adına güreşmeye devam edeceğim" dedi.


Anahtar Kelimeler: