Festival 2-4 Eylül tarihlerinde

Festival 2-4 Eylül tarihlerinde

Festival 2-4 Eylül tarihlerinde
Gündem 5.07.2011 19:52:00 2688 0

Darende’de bu yıl 58`incisi gerçekleştirilecek olan `Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali`nin programı belli oldu. Darende Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Darendespor`un işbirliğinde yapılacak olan festivalin, 2, 3, 4 Eylül 2011 günlerinde yapılması kararlaştırıldı. Ramazan Bayramının hemen akabinde yapılacak festivalde inşaatı tamamlanacak olan DASEV Meslek Yüksek Okulunun açılışının gerçekleştirileceği bildirildi.

Festivalin istişare toplantısında programın ana hatları ve detayları şekillendirildi. Toplantında, güreşlerin ilçenin bütününü kapsayan bir etkinlik olduğu düşüncesiyle, protokol dışında kimseye davetiye verilmeyeceği ve herkesin davetli olduğu görüşü benimsendi.

Bayramdan sonra şenlik

Yapılan toplantının ardından programı açıklayan Belediye Başkanı İsa Özkan, yarım asrı aşkın süredir gerçekleştirilen festivalin, Ramazan Bayramının hemen akabinde yapılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Başkan Özkan, üç gün sürecek etkinlikler kapsamında, 2 Eylül Cuma günü açılış korteji, sünnet şöleni yapılacağını, akşam da sema gösterisi sunulacağını dile getirdi. 3 Eylül Cumartesi günü Darende`nin uzun süredir hayalinde olan Meslek Yüksek Okulunun açılışının gerçekleştirileceğine işaret eden Özkan, rafting gösterileriyle sürecek programın akşamında ise, ünlü sanatçıların katılacağı müzik-eğlence programının tertipleneceğini bildirdi. Özkan, 4 Eylül Pazar günü ise geleneksel güreşlerin yapılacağını, Türkiye genelindeki ünlü güreşçilerin mücadele vereceğini sözlerine ekledi.

Darende’nin ufkuna yenilik

İsa Özkan; “Darende’nin 10 yıl önce kaybettiği Meslek Yüksek Okulunu yeniden ilçemize kazandırmanın sevinci içerisindeyiz. İşadamlarımızın destekleriyle yapımı tamamlanan okulumuzu yarım asrı aşkın süredir kutladığımız festivalde açarak Darende’nin ufkuna bir yeniliği daha katacağız” dedi.

Toplantıya Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Darendeliler Sağlık ve Eğitim Vakfı adına Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Adana Sanayi Odası Başkanı olan Sadi Sürenkök, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Darendespor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe ile öteki yetkililer katıldı.


Anahtar Kelimeler: