Farklı illerde anma programları

Farklı illerde anma programları

Farklı illerde anma programları
Gündem 23.06.2011 11:47:00 2217 0

Anadolu’nun manevi mimarlarından Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) ve yüzyılımızın önemli mutasavvıf ve divan şairi Osman Hulûsi Ateş Efendi, İstanbul Süleymaniye, Bursa Ulu Cami ve Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde dünya birincisi Mısırlı hafızların Kur’an ziyafeti verdiği törenle anıldı.

Hulûsi Efendi Vakfı tarafından organize edilen etkinliklerde dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Mısırlı hafızlar Sayed Metvalli Abdelaal (64) ve Mohamed Ahmed Amer (84) kubbeleri çınlatan sesleriyle gönüllere hitabetti.

Dualarla anıldılar

Programda dünyaca ünlü hafızların yanı sıra Somuncu Baba ilahi grubu da Hulûsi Efendi Divanından eserler seslendirdi. Okunan Kur’an-ı Kerim hatimleri Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş’ın dua yaptığı dua ile bağışlandı. Sunuculuğunu ise Fatih Kerimoğlu’nun yaptığı programlara, gönül dostları, Darendeli hemşehrilerimiz ve çok sayıda vatandaş katılarak camileri doldurdu.

Programlar sonrasında camiden çıkanlara Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı.

Binlerce kişi daha tanıdı

Hulûsi Efendi Vakfından yapılan açıklamada bu yıl 10.’su tertiplenen "Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Kültür Etkinlikleri" kapsamında Somuncu Baba ile onun neslinden gelerek, ömrünü insanlığa hizmete adayan mutasavvıf ve divan şairi Osman Hulûsi Ateş Efendi’yi daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla değişik illerde aktiviteler düzenlendiği bildirildi.

Her dönem aydınlattılar

Kayseri’de dünyaya gelen, Şam, Tebriz ve Erdebil’de eğitim gördükten sonra bir süre Bursa’da yaşayıp, oradan Aksaray’a giden daha sonra da hac dönüşü Darende’ye yerleşen ve ömrünü burada tamamlayan Somuncu Baba’nın çok sayıda talebe yetiştirerek toplumun aydınlanmasına katkı sağladığı bildirildi. 1331-1412 yıllarında yaşam süren Somuncu Baba’yı örnek alan öğrencileri ve neslinden gelenlerin çağlarına damga vurarak kendilerine düstur olarak insanlığa hizmeti öngördükleri ifade edildi.

İstanbul’un manevi fatihi

Yetiştirdiği talebesi Hacı Bayram-ı Veli’nin, Akşemseddin’i onun da Fatih Sultan Mehmed’i eğittiğine dikkat çekilen açıklamada Somuncu Baba’nın İstanbul’un manevi fatihi olduğu kaydedildi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=470


Anahtar Kelimeler: